Orasul Aninoasa a rãmas mai mult cu pensionarii si câtiva copii care mai merg la scoalã ori la grãdinitã si, dacã vine vreo firmã sã facã angajãri, toti fug.
Asta a constatat si primarul, care acum spune cã a plecat una dintre firmele care fãceau piese electronice, dar vine o alta, însã, oamenii tot nu vor sã se angajeze. Cei mai multi preferã sã trãiascã de pe o zi pe alta, din furtul cãrbunilor, ori din ajutoare sociale. „Vine altã firmã, care face vreo 200 de angajãri, 100 de oameni pe schimb. E un cetãtean englez, care are un teren cumpãrat la noi si a gãsit locatia în care a fost SEWS, dar nu stiu dacã vor fi multi doritori din Aninoasa sã lucreze, pentru cã am mai avut aceastã experientã si nu gãsesti oameni sã meargã sã se angajeze”, a precizat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.
Orasul a cunoscut declinul economic imediat dupã ce a fost închisã mina, iar urmãtorul pas a fost intrarea în insolventã. Cei mai multi au plecat, ori sunt la pensie, iar cei care au rãmas cu greu pot fi motivati sã lucreze. Nu conteazã, însã, dacã e iarnã sau varã, localnicii sunt mai tot timpul la birturile din cartier, sau cumpãrã de mâncare pe caiet.
Diana Mitrache