Mina Lupeni are aviz pozitiv INFORMAL pentru continuarea activitãtii

Comisia Europeanã este de acord cu prelungirea activitãtii de la Mina Lupeni.  Oficialii Ministerului Energiei au primit un rãspuns informal de la Comisia Europeanã în ceea ce priveste prelungirea activitãtii de extractie a cãrbunelui de la mina Lupeni.
Potrivit acestora, cei de la Bruxelles sunt de acord ca activitatea sã fie prelungitã pânã la finele acestui an. Trebuie însã sã primeascã si rãspunsul oficial.
“Am fost joi la Consiliul Concurentei, avem informal un rãspuns favorabil. Pânã la sfârsitul lunii o sã avem decizia. Ei nu au consumat din subventie nici mãcar cât aveau prevãzut”, a declarat Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei.
În toatã aceastã perioadã, CEH nu a putut accesa banii din ajutorul de stat. Oficialii Consiliului de Administratie sustin cã nu este o problemã majorã.
“Pânã nu avem un rãspuns nu tragem din subventie. Tinem evidenta si o sã tragem dupã aceea”, a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.
Mina Lupeni trebuia sã îsi înceteze activitatea de extractie la sfârsitul lunii octombrie a anului trecut. Sindicatele împreunã cu administratia au cerut prelungirea acestui termen pânã la finele acestui an.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Mina Lupeni are aviz pozitiv INFORMAL pentru continuarea activitãtii

 • 17 ianuarie 2018 la 22:43
  Permalink

  Cit timp e Brinzanel cu biciul in mina, nu se opreste activitatea la Lupeni. Pupicei lui Argentina !!!

 • 22 ianuarie 2018 la 16:10
  Permalink

  parca se primisera bani ptr inchidere in 2017 s-au nu am inteles eu bine

 • 19 mai 2018 la 18:08
  Permalink

  Alti bani, alta distractie! Mai sunt niste interese inalte de rezolvat si,dupa aceea,popoulimea are liber sa plece in bajenie.Nu inainte de a-i vota din nou pe emanatii Rasaritului.

Comentariile sunt închise.