Toti operatorii de apã si canal din România vin la Petrosani. Actiunea are loc la finele acestei luni, iar directorii acestor firme sunt asteptati sã dezbatã problemele cu care se confruntã acum în mai toate zonele tãrii.
Au ales Petrosaniul, pentru cã aici, în Valea Jiului, Apa Serv este primul operator din tarã, care a reusit sã implementeze un nou proiect de investitii prin Programul Operational de Infrastructurã P.O.I.M, putând fi luat ca model si de cãtre ceilalti operatori de la noi. „Având în vedere faptul cã Apa Serv Valea Jiului este un pionier între societãtile operatorilor de apã, care a semnat contractul de finantare si a venit si evaluarea de la Bruxelles, ne întâlnim aici sã discutãm ce probleme am întâmpinat noi. Acestea sunt si ale lor, pentru cã sunt în situatia în care acum semneazã pentru aceste proiecte”, a declarat Costel Avram, director general interimar al SC Apa Serv Valea Jiului.
La întâlnirea ce are loc în perioada 25 -28 ianuarie vin chiar si expertii de la Jaspers, consultantii europeni, care au dat girul acestui proiect la nivelul Ministerului Fondurilor Europene. „Pe mine mã onoreazã faptul cã cei mai multi dintre directorii generali vor fi prezenti la Petrosani, timp de 3 zile, pentru a discuta si a pune la cale ce trebuie sã facã, pentru ca societãtile de apã sã atragã fonduri europene”, a adãugat Costel Avram.
90 de milioane de euro a primit Apa Serv pentru implementarea unui amplu proiect ce va îmbunãtãti sistemul de aductiune al apei si canalizarea în mai multe orase ale Vãii Jiului. Ministrul fondurilor europene Rovana Plumb a semnat la Petrosani contractul de finantare, la sediul Societãtii Apa Serv, în luna mai a anului trecut. Asta, în timp ce alte firme de profil din tarã abia acum semneazã pentru aceste proiecte. Potrivit proiectului, aproximativ 118.000 de locuitori vor beneficia de acces la serviciile de apã potabilã si la o retea de canalizare, care sã asigure, pânã în anul 2023, când se va finaliza aceastã lucrare de extindere si modernizare, o reducere cu 30% a tot ceea ce înseamnã pierderi în reteaua de apã potabilã si cu 40 % reducere a infiltratiilor în retelele de colectare ale apei uzate.
Diana Mitrache