Tabãrã-record, în week-end, la Straja

Peste 100 de tineri au venit în week-end-ul care a trecut într-o tabãrã de schi si nutritie la Straja, iar organizatorii spun cã este un record absolut.
Este încã vacantã, pârtiile sunt perfecte si oamenii dornici sã învete sã schieze. Asa se face cã acum, statiunea este plinã pânã la refuz si cu greu mai gãsesti locuri în cabane, pentru cazare.
„În acest week-end, avem o tabãrã – record, cu 135 de participanti. Tinerii vor fi implicati în 5 ore de schi pe zi, 3 dimineata si 2 dupã-amiazã. În plus, în fiecare searã, avem activitãti distractive, discoteci, drumetii nocturne, avem si seara talentelor, ne uitãm la filme pe video-proiectoare si mereu avem activitãti în care îi angrenãm”, a spus Marius Fodoran, organizatorul taberei.
Taberele, care vara sunt de nutritie si miscare, iarna se transformã în lectii de schi si mâncarea sãnãtoasã rãmâne prioritate.
„La noi în tabere,  întotdeauna avem mâncare sãnãtoasã, gãtitã corespunzãtor, sub supravegherea unui nutritionist, dar iarna, nu prea avem timp sã punem mare accent pe asta, pentru cã suntem toatã ziua pe pârtie”, mai spune Marius.
Toate pârtiile sunt puse acum la dispozitia celor care vin la Strajã, iar monitorii de schi sunt gata sã vã initieze în acest sport pe zãpadã.
„Încercãm sã ne dãm silinta, sã ne facem treabã cât mai bine si sã reusim sã îi distrãm ca sã vinã si la anul. Avem o metodologie si, dacã din punct de vedere  motric cel care ia o lectie de schi este ok, pânã si un copil învatã în 6 sau 7 ore sã coboare o pârtie de nivel mediu”, a adãugat si Lucian Gere, monitor de schi.
Nu e usor cu schiurile, dar monitorii de snowboard spun cã dacã ai o placã e si mai usor.
„Pãrerea mea este cã pe snowboard este mult mai usor ca pe schi. Drept e cã acum 12 sau 13 ani, atunci când am început, eram pe schiuri, dar ulterior am trecut pe snowboard si rãmân la pãrerea cã snowboardul este mai usor decât schiul, pentru simplul motiv cã aluneci mai usor ca pe schiuri si în loc de 4 canturi ai douã, mult mai usor de controlat”, ne încurajeazã si Marius Bucur, monitor de snowboard.
Taberele din Straja adunã, în aceastã perioadã sute de tineri din toatã tara si, numai cea în care se deprind tainele alunecãrii pe zãpadã adunã, la finele acestei sãptãmâni, când este încã vacantã, peste 135 de copii, majoritatea elevi din toatã tara. Cel mai mic învãtãcel a avut 3 ani si jumãtate, dar au existat si copii sub doi ani care s-au urcat pe schiuri în acest sezon.
Diana Mitrache

Advertisements