O investitie care în anul 2004 a fost evaluatã la 8 milioane de dolari a rãmas în subteranul minei Paroseni.  Este vorba de complexul mecanizat care a fost dat în functiune în anul 2004/. Din cauza problemelor tehnice, echipamentul minier riscã sã rãmânã îngropat pe veci în subteranul unitãtii miniere.
”În momentul de fatã el este într-o zonã îndiguitã, urmeazã, când va fi posibil, conform regulamentului de securitate si sãnãtate în muncã si a legilor de securitate si sãnãtate în muncã, sã putem intra în zonã pentru a-l recupera de acolo si de a-l aduce spre suprafatã, dupã care vor urma procedurile legale de valorificare a lui”, a declarat directorul tehnic al Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului, Petre Drãgoescu.
Oficialii Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului sustin cã ar fi posibilã recuperarea complexului si valorificarea acestuia.
”Problema este ca gazele de distilare care sunt în momentul de fatã la nivelul abatajului sã disparã, atmosfera sã arate indici de foc care sã permitã redeschiderea abatajului, dupã care sunt procedurile miniere. Noi vrem sã-l scoatem”, a mai spus Drãgoescu.
Activitatea de productie de la mina Paroseni a încetat la finalul anului trecut. În decursul a 51 de ani de exploatare neîntreruptã, din adâncurile pãmântului s-au scos cu sudoarea fruntii a mii de mineri, exact 26.981.394 tone de cãrbune.
Monika BACIU