Mai multe artere din Valea Jiului, printre care si drumurile nationale, sunt un adevãrat pericol pentru soferii din trafic, care se trezesc cã abia manevreazã masinile în gropile formate.
Oamenii care locuiesc în apropierea soselelor spun cã se tem pentru cã masinile mari, cum sunt TIR-urile, ar putea ajunge oricând în casele lor, la o manevrã gresitã, însã, pânã acum, nimeni nu a fãcut nimic, iar terasamentul s-a tasat continuu. Toate, dupã ce în zonele vizate, a fost introdusã canalizarea. Acum, însã, responsabilii spun cã vor remedia situatia. Asta, mai ales cã una dintre probleme este pe DN 66, imediat la iesirea din Petrosani, spre Bãnita, în zona Dãrãnesti. „E o chestiune legatã de introducerea canalizãrii. Toatã lumea a sãrit pe noi, cã drumul nu era reparat dupã. Dacã vã aduceti aminte, am avut si niste plângeri la Drumurile Nationale. Constructorul a intrat, a fãcut aceastã lucrare, dar pãmântul s-a lãsat într-un an, doi si acesta este rezultatul. O sã intrãm, când ne permite vremea, si vom repara”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Si dacã pe DN, la iesirea din Petrosani artera s-a îngustat si nu mai sunt chiar douã benzi de circulatie, pe drumul spre zona turisticã din Parâng, situatia este similarã. „Aceeasi problemã, din cauzã cã pãmântul s-a tasat. Vom interveni si acolo”, a adãugat primarul din Petrosani.
Drumurile vor fi refãcute în primãvarã, însã, nimeni nu garanteazã cã dupã aceea artera va rezista traficului intens.
Diana Mitrache