Litigiul dintre Consiliul Judetean Hunedoara si firmele care au depus oferte pentru modernizarea  drumului spre Parâng pare a nu se mai termina.  Trei dosare au fost conexate pe rolul Tribunalului Hunedoara. Litigiul dintre Strabag si Consiliul Judetean Hunedoara a ajuns pe rolul instantei la sfârsitul lunii octombrie.  O lunã mai târziu,  acesta a fost “conexat la dos.nr.3834/97/2017 cu termen de judecatã la 29.11.2017”.
La data de 29 noiembrie, instanta a conexat din nou dosarele, iar deocamdatã un prim termen de judecatã în noul dosar a fost stabilit abia pentru finele lunii  ianuarie a anului viitor. În data de 31 ianuarie 2018 se va judeca litigiul dintre SC MANO SPRINT SRL, SC TRANS  CONSTRUCT IMPORT EXPORT SRL si Consiliul Judetean Hunedoara. În total, nouã societãti constructoare vor  contractul de peste 16 milioane de lei, numai cã trei dintre societãti au depus contestatii, iar acestea au ajuns în instantã. Pânã când dosarul nu se va finaliza cu o sentintã definitivã si irevocabilã procedura este opritã, iar modernizarea drumului spre Parâng este în impas. Contractul privind „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, judetul Hunedoara” a fost  estimatã la suma de 16.596.526 lei pentru cei 3.725 metri de drum.
Existã însã o serie de criterii ce trebuie avute în vedere, tinând cont de faptul cã drumul se aflã într-o zonã specialã.
Monika BACIU