Disputele politice din Consiliul Local Lupeni  afecteaza dezvoltarea turismului din Straja si le creaza probleme turistilor care vor sa urce la munte. In timp ce un investitor local vine cu o oferta pentru turisti la sfarsitul acestei saptamani si asigura transport gratuit pe un telescaun, alesii de la Lupeni opresc functionarea telegondolei pentru ca nu s-au inteles la tarif.

Incepând chiar de sambata, turistii care vor veni la Straja s-ar putea sa gaseasca probleme serioase in ceea ce priveste accesul in statiune si chiar in ceea ce priveste calitatea pârtiilor de schi. Avertismentul vine chiar din partea primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmerita, care se declara dezamagit de atitudinea celor cinci consilieri locali ai PNL din cadrul Consiliulu local Lupeni care au reusit sa blocheze, in sedinta de astazi, un proiect de hotarâre privind actualizarea tarifelor de operare a instalatiilor pe cablu, a utilajelor, a parcarilor si altor servicii prestate de autoritatile locale in Statiune.

”Ne dorim ca statiunea Straja sa se dezvolte permanent, iar investitiile majore pe care le-am facut in ultimii ani au crescut interesul turistilor si al investitorilor fata de aceasta zona. Din pacate, in sedinta de astazi a Consiliului local Lupeni, cei 5 consilieri ai PNL au demonstrat ca nu doresc sub nici o forma ca Lupeniul sa se dezvolte, cum nu doresc ca statiunea Straja sa se dezvolte. Sunt absolut revoltat de atitudinea acestora si doresc ca oamenii sa stie ca, din cauza faptului ca acesti consilieri au votat impotriva proiectului privind actualizarea unor tarife de operare in statiunea Straja, incepând de mâine nu mai avem baza legala de operare a instalatiilor de transport pe cablu sau de administrare  a parcarilor din Straja, asa cum nu mai avem posibilitatea de a asigura salariile oamenilor care deservesc aceste obiective si nici resursele financiare pentru mentenanta echipamentelor tehnice. Practic, putem spune ca PNL blocheaza activitatea in Straja si, in opinia mea, se fac direct raspunzatori de toate consecintele deciziei lor nefaste”, a declarat Lucian Resmerita, primarul municipiului Lupeni.

Acesta spune ca, in perspectiva majorarilor de salarii si a cresterii preturilor pentru diverse consumabile si utilitati (energie, apa, canal etc.) pentru a putea asigura functionarea in bune conditii a telegondolei, a masinilor de batut zapada a tunurilor de zapada, a instalatiilor de teleschi si a altor echipamente din Straja, dar si pentru a asigura o administrare corecta si eficienta a spatiilor de parcare de la baza statiunii si din satul de vacanta, a propus Consiliului local ajustarea tarifelor de operare. ”Chiar si dupa aceste ajustari, practic tarifele de la Straja ramân cele mai mici comparativ cu cele aplicate pentru acelasi tip de servicii in alte statiuni din România. In plus, in propunerile pe care le-am facut in proiectul de hotarâre supus votului consilierilor, am avut acordul tuturor serviciilor de specialitate, avem chiar si acordul asociatiei proprietarilor de cabane din Straja, cu care ne-am consultat pe acest subiect, iar dorinta noastra nu este decât aceea de a putea pastra strandardul de calitate al serviciilor pe care Administratia Publica le ofera in Straja”, explica primarul Lucian Resmerita.

Acesta considera inadmisibila atitudinea Opozitiei politice din Consiliul local Lupeni fata de acest proiect, a carui respingere conduce de fapt la blocarea activitatilor derulate de Primaria Lupeni in Straja.

De cealalta parte liberalii sustin ca nu au fost de acord cu majorarea tarifelor la telegondola si parcare.

“Astazi, ( nr: vineri) intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Lupeni, ni s-a propus cresterea tarifelor in Straja ( telegondola si parcare). Impreuna cu colegii de la PNL nu am fost de acord cu aceasta majorare si am propus alte tarife, mai mici, accesibile pentru cetatenii din Lupeni si pentru turistii care ne viziteaza ! Din pacate, consilierii PSD+ALDE+PRM, au votat pentru cresterea tarifelor la telegondola si parcare. Initial se propusese tariful la gondola 15 lei (o urcare sau o coborare) in weekend, de sarbatori si in vacante si 24 lei parcarea/zi in Straja. La inceputul sedintei am primit materialele cu 10 lei/urcarea in cursul saptamanii (am votat pentru aceste pret) si 15 lei/urcarea de sarbatori si vacante si 15 lei parcare Straja/zi Am considerat ca nu trebuie sa crestem pretul cand sunt sarbatori sau vacante si trebuie sa venim in ajutorul elevilor,studentilor si locuitoriloe din Lupeni . Am votat pentru acces telescaun T3-10 lei/urcarea. parcare Braita 10 lei/zi sau 1 leu/ora, parcare Straja 15 lei/zi sau 2 lei/ora. Nu am fost de acord cu tariful de 500 lei/loc de parcare pentru riverani (cei cu cabane). Am fost pentru inchiriere Ratrak cu 200 lei/ora, pentru inchiriere generator zapada cu 125 lei/zi si pentru furnizare apa pentru producere zapada artificiala cu 6 lei/m3. Consilierii PNL nu au votat pentru cresterea tarifului in Straja la telegondola de sarbatori si in vacante, se cerea 15 lei/urcarea, noi am propus 10 lei. Si nu am votat pentru tariful de parcare 500 lei/loc. In rest, am votat toate tarifele propuse”, spune Cristian Rosu, consilier PNL.
Liberalii sustin ca cine opreste, cu de la sine putere, functionarea telegondolei nu are avizul Consiliului Local Lupeni, cu atat mai mult cu cat in cele trei puncte ale proiectului de hotarare nu exista o data de intrare in vigoare ale noilor tarife si telegondola poate functiona dupa vechile tarife, asa cum a functionat si pana acum.