Sindicalistii de la CEH, la discutii cu ministrul Energiei

Sindicalistii de la Complexul Energetic Hunedoara au fost la Bucuresti pentru a discuta cu ministrul Energiei, Toma Petcu.  Planul de reorganizare a ajuns la premierul României, Mihai Tudose, iar acest aspect a fost discutat de sindicalisti si ministru. Totodatã existã o serie de nemultumiri în rândul reprezentatilor salariatilor, legate de noile taxe ce ar putea fi percepute de stat pentru activitatea de exploatare a cãrbunelui.
„A fost o întâlnire la care a participat Sindicatul Muntele si cele douã sindicate de la Mintia, referitoare la stadiul în care se aflã materialul trimis la premier. Materialul a ajuns la premier, au fost o serie de discutii, dar deocamdatã nu s-a întâmplat nimic altceva. Am avut solicitãri si discutii cu domnul Visan (Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei – n.r.) în ceea ce priveste legea redeventelor, care dacã rãmâne în forma actualã va apãsa foarte mult pe societatea noastrã, si pe legea minelor au fost fãcute interventii la solicitarea noastrã din partea Ministerului Energiei cãtre Ministerul Economiei pe aceste probleme. Materialul a ajuns la premier la data la care s-a stabilit”,  a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Reprezentantii Sindicatului Muntele sustin cã existã o serie de neclaritãti în ceea ce priveste legea redeventelor.
„Am avut o întâlnire si la ministerul Economiei pe tema asta, am avut o întâlnire cu un oficial de la ANRM. Nu ni s-a dat un rãspuns despre cum s-au calculat redeventele diferite pe lignit si pe huilã. Nu au avut rãspunsuri”,  a mai spus sursa citatã. Planul care a ajuns la prim-ministrul României este cel care prevede reorganizarea Complexului Enmergetic Hunedoara.“Este vorba de planul de dezvoltare al CEH, a fost avizat în CA si înaintat ministerului si la cabinetul prim-ministrului”, spunea în urmã cu o sãptãmânã, Viorel Stancu, directorul general al CEH.
Planul contine informatii catalogate cã secret de serviciu. Este vorba de zãcãmintele de huilã, dar si de alte aspecte care tin de functionarea societãtii. Conducerea CEH sustine însã cã obiectivul noului plan este în principal legat de “investitiile necesare atât în minerit cât si în energie”.
Numai cã nu se stie care va fi sursa de finantare a mult discutatelor investitii. În urmã cu vreo douã luni de zile, oficialii CEH vorbeau de investitii.
Monika BACIU

2 comentarii la „Sindicalistii de la CEH, la discutii cu ministrul Energiei

  • 6 decembrie 2017 la 19:51
    Permalink

    Doar vorbe iar investitiile promise la EM Livezeni si EM Vulcan intarzie sa apara .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.