În neputintã de performantã, în ultima vreme o gascã de echipe din Seria a 4-a a Ligii a III-a s-au colaizat, pe o fisurã de regulament, împotriva liderului A.C.S. Sirineasa.
Astfel, C.S.M. Resita, Cetate Deva, C.S.M. Lugoj, ACSO Filiasi, National Sebis si A.C.S. Ghiroda au contestat la F.R.F. dreptul de joc al Sirinesei, conform Tribunalului Vâlcea, ea nemaiavând statut juridic din  15 august a.c., noul nume fiind Energeticianul Tg. Jiu, dar nu si scriptele F.R.F.!?. Deci fotbalistii de la A.C.S. Sirineasa sunt legitimati pe o societate care nu existã!?
Echipele contestatare asteaptã acum cu sufletul la gurã decizia federalilor de la Bucuresti, în speranta de a scãpa la „masa verde” de A.C.S. Sirineasa, care a cam defilat prin actualul tur al Seriei a 4-a. Oficialii echipei care a jucat la Petrosani în acest tur au încredere cã situatia va fi rezolvatã favorabil si cã lucrurile se vor linisti odatã cu … venirea lui Mos Crãciun!
SIRINEASA, LIDER NEÎNVINS!
La finalul turului de campionat, A.C.S. Sirineasa a încheiat fãrã înfrângere, în ultima etapã remizând, 0-0, la Gloria Lunca Teuz Cernei.
CSU II Craiova a surclasat în deplasare „lanterna rosie” Nuova MMBM cu 7-0, Jovan Markovic reusind un hat trick. C.S.M. Lugoj a avut emotii, 3-2 (dupã 0-1!) cu Milenium Giarmata, dar rãmâne în cãrtile luptei pentru locul 1.
E BINE SI-ASA…
Liderul seriei a 4-a, A.C.S. si-a atins obiectivul de final de tur, acela de a rãmâne neînvinsã pe parcursul celor 15 etape. echipa venitã din Vâlcea la Petrosani a încheiat prima parte a campionatului cu sapte puncte avans fatã de locurile 2 si 3, având doar trei rezultate de egalitate.
Existã unele surse care precizeazã cu situatia echipei Sirineasa nu este încã prea clarã, dar cu sigurantã pauza de iarnã va aduce clarificãri. Referitor la meciul de pe stadionul „Gloria” din Cernei, disputat pe un teren moale, se poate spune cã oaspetii au controlat în cea mai mare parte jocul cu tenacitate si ambitie, luptând din rãsputeri pentru a nu pierde. De altfel, în final, ambele tabere s-au declarat multumite de rezultat:  „Am jucat exact, chiar dacã  uneori am suferit. Sunt multumit de jucãtori, care s-au dãruit mult” – Radu Anca – Antrenor Gloria Cernei)
„Ne-am creat multe ocazii de gol, le-am ratat asa cã ne multumim si cu acest rezultat” – Dan Vasilicã – Antrenor A.C.S. Sirineasa).
GENU TUTU