Clopotele bisericii din Cartierul Aeroport au vestit, luni dimineatã, hramul Sfintei Varvara.  Zeci de credinciosi au venit luni la bisericã, dar cel mai neîncãpãtor lãcas de cult a fost Biserica Ortodoxã Sfânta Varvara, din Cartierul Aeroport.  A fost hramul asezãmântului si oamenii au luat parte  la slujba oficiatã de un sobor de preoti. De la acest  eveniment nu au lipsit nici autoritãtile locale, iar primarul si viceprimarul municipiului Petrosani s-au pierdut printre enoriasii veniti sã ia parte la slujbã.
„Astãzi este sãrbãtoarea minerilor si a orasului nostru, pentru cã Sfânta Varvara este si ocrotitoarea spiritualã a Petrosaniului. Vreau sã le urez minerilor sã îi aibã Dumnezeu în pazã si sã iasã, de fiecare datã, din minã, sãnãtosi. Sã ajungã acasã, la familiile lor, acolo unde îi asteaptã, cu drag, toatã lumea. Sã dea Dumnezeu sã fie ocrotiti, în fiecare secundã a vietii lor, de Sfânta Varvara. Si celor de religie catolicã, le spun acelasi lucru, pentru cã tot acum este si hramul bisericii catolice din Petrosani. Le urez sã îi aibã Dumnezeu în pazã, sã fie sãnãtosi si sã aibã un final de an cât mai plin de bucurii si întelepciune”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În curtea bisericii ortodoxe Sfânta Varvara au fost puse oalele la fiert. Momârlanii locului au pornit focul de dimineatã si au servit zeci de portii credinciosilor care au vrut sã ia parte la praznic.
„Azi servim varzã, ciorbã de fasole si pãsatul traditional. Aici numai bãrbatii fac treabã si pãrintele Pãtrascu tinea masa numai cu bãrbatii. Peste 1.200 de portii vor fi servite si am pus la fiert de dimineatã, totul”, a explicat, în timp ce amesteca în oalele de pe foc, Petricã Blaj, momârlan bucãtar sef.
Si pentru cã tot au amintit credinciosii de pãrintele Octavian Pãtrascu, cel care a si adus la aceastã bisericã o parte din moastele Sfintei Mucenite Varvara, cu acest prilej, credinciosii au comemorat cele 40 de zile ce s-au scurs de la trecerea sa în nefiintã.
Diana Mitrache