Douã scoli din Petrosani au primit în administrare centralele termice pe gaz.  Consilierii locali  de la Petrosani au aprobat transmiterea în administrarea Colegiului Tehnic Leonida – Scoala Gimnazialã nr.2- si a Colegiului National de Informaticã ”Carmen Sylva” a centralelor  pe gaz si a punctelor termice aferente.
“Prin hotãrâri ale Consiliului Local, în anul 2015, s-a aprobat transmiterea în administrare cãtre unitãtile de învãtãmânt din municipiul Petrosani a imobilelor apartinând domeniului public al municipiului Petrosani în care îsi desfãsoarã activitatea. La Scoala Gimnazialã nr. 2 Petrosani, structurã a Collegiului Tehnic Dimitrie Leonida si la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva, s-au construit puncte termice si s-au montat centrale de încãlzire pe gaz. (…) Consiliul Local hotãrãste darea în administrare a bunurilor proprietate publicã a unitãtii administrativ-teritoriale, în conditiile legii, cãtre regii autonome sau institutii publice”, aratã documentul prin care s-a aprobat  transmiterea în administrarea Colegiului Tehnic Leonida – Scoala Gimnazialã nr.2- si a Colegiului National de Informaticã ”Carmen Sylva” a centralelor pe gaz si a punctelor  termice aferente.
Încã de acum doi ani, autoritãtile locale de la Petrosani au luat decizia de a monta centrale termice pe gaz la toate scolile si liceele.  Investitia a fost suportatã din bugetul local al municipiului Petrosani, aceasta fiind de peste douã  milioane de lei.
Monika BACIU