Drapelul României a fost ridicat pe un catarg înalt în Parcul Carol Schreter, la Petrosani. Cu stegulete tricolore, cocarde si multã voie-bunã, în ciuda vremii mohorâte, zeci de oameni au venit si la Petrosani sã sãrbãtoreascã Ziua Nationalã.
A fost un prilej de a asculta muzicã popularã si a reînvia sentimentul de patriotism, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi a vorbit tuturor despre cei 99 de ani care s-au scurs de la Marea Unire. „Este Ziua Nationalã a României, dar, mai presus de asta, este ziua în care un ideal, un vis mãret al poporului român si al fiecãrui român, s-a împlinit acum 99 de ani. Anul viitor vor fi 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de când România a devenit o natiune care a avut un cuvânt de spus în Europa si în lume. E un moment în care, în strãfundul sufletului nostru, cu sigurantã, avem un sentiment de dragoste si iubire fatã de aceastã tarã”, le-a spus celor adunati în parc, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul muncipiului Petrosani.
Cu acest prilej, cei care au venit la ceremonie au putut gusta din mâncarea traditionalã ce a fost servitã în parc: fasole cu cârnati.  Spectacolul, însã, a continuat cu artisti locali, aplaudati de întreaga asistentã.
Diana Mitrache