Desi  programul dedicat strangerii maidanezilor a demarat in cateva orase ale judetului Hunedoara, in Valea Jiului cainii comunitari inca stau pe strazi. Cei din sudul judetului asteapta inca sa se intample minunea, in timp ce primii maidanezi au fost ridicati in alte parti ale judetului.

Potrivit celor din primariile Vaii Jiului, singurii care se ocupa de maidanezi sunt acum cei din adaposturile existente. Cainii ajung acolo, sunt deparazitati si apoi trimisi din nou pe strazi. „Deocamdata in Petrosani, strangerea maidanezilor de pe strazi se desfasoara in modul obisnuit de catre serviciul de ecarisaj al orasului. Acel serviciu integrat al Consiliului Judetean nu a fost inca pus in practica aici, in sensul ca adapostul de la Petrosani nu a fost deocamdata preluat de serviciul judetean”, a declarat Nicu Tasca, purtator de cuvant al primariei Petrosani.

Serviciul de ecarisaj infiintat de Consiliul Judetean a devenit operational in Hunedoara. Cainii fara stapan vor fi luati de pe strazi si dusi intr-un adapost special. Primii sase maidanezi au fost luati de pe strazile municipiului Hunedoara, in cursul zilei de luni, a acestei saptamani, cand  Serviciul judetean pentru ocrotirea animalelor fara stapan, infiintat de Consiliul Judetean Hunedoara, a devenit functional. Cei din Valea Jiului, insa, asteapta sa le vina randul.

Problema cainilor maidanezi a intrat in atentia Consiliului Judetean Hunedoara, care va implica toate administratiile locale in gestionarea cat mai eficienta a populatiei canine din judet. In acest sens, va fi infiintata o societate care sa se ocupe de aceasta problema. Pentru a stopa fenomenul de inmultire a cainilor fara stapan, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, a propus o colaborare intre institutia pe care o reprezinta si toate administratiile locale din judet, astfel incat sa fie amenajate cinci centre in care maidanezii sa fie adusi si hraniti.

 Diana Mitrache