Competitia, deja traditionalã, are un numãr limitat de locuri disponibile: 30 pentru categoria Pro si 100 pentru categoria Open Concursul include o urcare de peste 3,5 kilometri, cu o diferentã de nivel de 640 metri, si o coborâre de 1,4 kilometri, cu o pantã de 45° Informatii despre  competitie si înscrieri sunt disponibile la www.redbull.ro/osleahiride
Red Bull Oslea Hiride, singura competitie de hike & ride din România, ajunge la a saptea editie si deschide înscrierile pentru cele 130 de locuri disponibile, începând din data de 4 decembrie.
Cei mai talentati schiori si snowboard-eri trebuie sã facã fatã conditiilor solicitante de concurs si sã fie pregãtiti fizic pentru o urcare contratimp si pentru o coborâre în care îsi vor demonstra abilitãtile tehnice. Astfel, în imediata vecinãtate a Parcului National Retezat, concurentii se vor reîntâlni cu proba de urcare, ce îsi are startul la cota 1.300 si are o lungime de peste 3,5 kilometri, pânã la 1.940 metri altitudine. Efortul de la urcare este urmat de o coborâre pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri,  cu o pantã de 45, ce permite fluiditate, control, tehnicã, dar oferã si numeroase rampe naturale pentru trick-uri.
Dacã urcarea este decisã de timpii individuali, coborârea este jurizatã, iar punctajul este acordat în functie de tehnicã, linie si trick-uri.
„As spune cã Red Bull Oslea Hiride oferã o adevãratã încercare participantilor care considerã cã partea de schi sau cea de urcare este punctul lor forte. Urcarea este provocatoare, pentru cã, spre deosebire de orice altã competitie de freeride, este cronometratã. Dupã ce îti împingi corpul la limitã la urcare, ti se prezintã o nouã încercare, de a schia cât poti de bine, pe picioarele tale deja obosite si pline de acid lactic. Pe mine mã atrage sã îti testezi limitele în acest mod si sã vezi de ce esti capabil”, declarã Smaranda Munteanu, câstigãtoare a sectiunii de schi Pro feminin în 2017.
Competitia include sectiunile de schi si, respectiv, de snowboard, fiecare dintre acestea cu locuri limitate, împãrtite în Pro feminin, Pro masculin, Open feminin si Open masculin. Red Bull Oslea Hiride va alinia, la start, 30 de concurenti la categoriile Pro si 100 la Open.
Categoria Pro este deschisã concurentilor profesionisti, care s-au clasat pe podium la editiile anterioare Red Bull Oslea Hiride sau la alte competitii similare.
Categoria Open se adreseazã unui public mai larg, cu un nivel mediu de tehnicã pe schi sau snowboard.
„Gambling-ul, din punctul meu de vedere, este la coborâre, pentru cã existã mai multe optiuni, atât de linii cât si de trick-uri, fiecare cu surprizele ei. La deal ai doar o optiune, sã tragi cat poti de tare, dar nu mai tare de atât”, spune Ionut Pintican, câstigãtor al sectiunii de snowboard Pro masculin în 2017.
Mai multe informatii si actualizãri despre concurs sunt disponibile la www.redbull.ro/osleahiride si pe facebook.com/osleahiride.
Red Bull Oslea Hiride, competitie ajunsã deja la a saptea editie în România, este singurul concurs de hike & ride din tarã. Cu un traseu situat în Masivul Oslea, lângã Parcul National Retezat, competitia atrage la start 130 de participanti din tarã si strãinãtate, cãrora li se adaugã si nume venite prin sistem wildcard. Pentru mai multe informatii despre eveniment, vizitati www.redbull.com.