Bugetul local al orasului Petrila ar putea avea venituri suplimentare dacã alesii locali aprobã un proiect de hotãrâre prin care se propune concesionarea unui teren în suprafatã de 15.000 de metri pãtrati în vederea prestãrii unor servicii.
Proiectul urmeazã a fi dezbãtut, astãzi, în cadrul sedintei de Consiliu Local. Pretul de pornire al licitatiei este de 05, lei/mp/an, iar perioada propusã spre concesionare este de 49 de ani “cu posibilitatea prelungirii cu jumãtate din perioadã initialã, prin acordul pãrtilor”.
“Tinând cont cã prin atribuirea contractului de concesiune pentru terenul mai sus mentionat, se vor aduce venituri la bugetul local si se vor crea noi locuri de muncã, dat fiind faptul cã acest teren în prezent este liber de sarcini, nefiind închiriat sau concesionat, consider oportunã demararea procedurilor de atribuire a acestuia prin licitatie publicã, în vederea prestãrii de servicii”, aratã autoritãtile locale de la Petrila, în proiectul de hotãrâre supus spre aprobarea consilierilor locali.
Activitãti recreative
Societatea care a solicitat concesionarea suprafetei de teren are ca obiect principal de activitate “alte activitãti recreative si distractive”, care constau în servicii de echitatie si terapie cu cãi pentru persoanele cu dizabilitãti si/sau alte afectiuni.
“Oportunitatea unei astfel de afaceri este datã de trendul pietei, care este unul favorabil societãtii în a câstiga cât mai multi clienti. Studiile indicã un trend ascendent în ceea ce priveste dorinta celor mai multe persoane de a-si petrece timpul în naturã, atât în cursul sãptãmânii, în weekend cât si în concedii, din diferite motive, pentru unii relaxare, odihnã, pentru altii miscare, recreatie. De asemenea, un studiu recent realizat asupra activitãtilor extracurriculare ale copiilor, aratã cã pãrintii tind sã-si înscrie copiii, în special cei care suferã de anumite afectiuni (psihomotorii sau locomotorii), la diverse activitãti atât în timpul sãptãmânii cât si în timpul vacantelor pentru a ajuta dezvoltarea armonioasã a vietii lor pe mai multe planuri”, aratã planul de afaceri al Carpathian Horse Trekking, societatea care solicitã concesionarea terenului. Pentru a fi functionalã, societatea are nevoie de un teren în suprafatã de 1,5 hectare pe care va fi amplasat un grajd.
Monika BACIU