Toti copiii, dar nu numai ei, sunt asteptati de Sfântul Andrei în Parcul Carol Schreter de la Petrosani.  Va fi un spectacol de colinde si muzicã, dar si de culoare, pentru cã vom fi invitati sã participãm la aprinderea iluminatului de sãrbãtori. Totul începe la lãsarea întunericului, pentru ca feeria sã cuprindã întreg orasul.
„Iluminatul îl pornim în data de 30 noiembrie, la ora 18,00, în Parcul Central Carol Schreter. Împreunã cu toti copiii care vor veni si toti cei ce vor dori sã vinã cu noi la acest eveniment, vom porni iluminatul de sãrbãtori”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Iluminatul festiv din acastã iarnã va costa Primãria Petrosani fix 509.190 lei, bani cu care edilii au închiriat, de la o firmã, materialele necesare pentru împodobirea orasului. Mai exact, autoritãtile locale de la Petrosani au solicitat firmei ca, printre ornamentele festive, sã se regãseascã: cel putin o „figurinã luminoasã tridimensional sub formã de cerb, o altã figurinã sub formã de înger sau o figurinã tridimensionalã sub formã de candelã, dar si o figurinã sub formã de brad de Crãciun si desigur, Mos Crãciun.”.
În cadrul aceluiasi contract vor mai fi închiriate si alte instalatii de iluminat festiv prin care autoritãtile locale sperã sã-i confere localitãtii un aer magic, de sãrbãtoare.
Diana Mitrache