Municipalitatea Petrosani va organiza si în acest an un târg de Crãciun în Centrul Civic, iar pregãtirile sunt în toi. Administratia Pietelor poartã discutii cu mai multi comercianti si va începe amplasarea cãbãnutelor în care acestia îsi vor desface produsele.
Câteva zeci de comercianti au fost invitati la Târgul de Crãciun din Petrosani, însã nu se stie dacã vor veni toti. Deschiderea târgului ar urma sã aibã loc la mijlocul lunii decembrie.
”Am chemat foarte multi comercianti. Unii au confirmat cã vor ajunge iar altii încã nu stiu. Vor fi desfãcute produse traditionale, dar si nealimentare cum ar fi jucãrii. Spre exemplu, un producãtor din Ocna Sugatag, foarte apreciat de cumpãrãtorii din Petrosani, a avut vânzãri record la Zilele Recoltei si ne-a confirmat cã va veni. Vor mai veni si cei care comercializeazã produse apicole, cozonaci, dulciuri”, a declarat seful Administratiei Pietelor, Sorin Cretu.
Alti producãtori care nu lipsesc de la manifestãrile din Petrosani, au ales sã meargã la manifestãri similare din orase mari, unde puterea de cumpãrare este ridicatã si profitul considerabil. Târgul de Crãciun din municipiul Petrosani va fi va functiona timp de douã sãptãmâni, respectiv pânã în 31 decembrie a.c.
Maximilian Gânju