Greenpeace România a lansat Harta pãdurilor virgine potentiale, realizatã împreunã cu Universitatea Eberswalde, din Germania, si Universitatea Al. I. Cuza, din Iasi.
În judetul Hunedoara au fost identificate circa 405 hectare de pãduri cvasivirgine, iar realizarea Hãrtii pãdurilor virgine potentiale a durat un an de zile si a însemnat evaluarea a aproape 6 000 000 hectare.
„Ne asteptãm ca acest exercitiu sã fie considerat de cãtre Ministerul Apelor si Pãdurilor o invitatie la actiuni rapide si concrete pentru salvarea pãdurilor virgine din România. Primul pas în protejarea acestor ecosisteme extraordinare este realizarea unei evaluãri preliminare care sã ofere o estimare a suprafetei totale potentiale si sã restrângã aria de parcurs în teren pentru documentare. Exact asta oferã Harta pãdurilor virgine potentiale realizate de Greenpeace România, împreunã cu Universitatea Eberswalde si Universitatea Al. I. Cuza din Iasi”, declarã Valentin Sãlãgeanu, coordonator de campanie pãduri si biodiversitate Greenpeace România.
Maximilian Gânju