Forta de muncã este îmbãtrânitã la Complexul Energetic Hunedoara. Peste 600 dintre salariati îndeplinesc conditiile de pensionare.
Multi dintre acestia lucreazã în sectorul direct productiv, acolo unde minerii se pot pensiona la vârsta de 45 de ani, cu conditia sã fi lucrat cel putin 20 de ani în subteran.
“Numãrul persoanelor care îndeplinesc conditiile de pensionare în cursul anului 2017 este de 650”, aratã un rãspuns al Complexului Energetic Hunedoara. O parte dintre cei care îndeplinesc conditiile de pensie vor pleca prin disponibilizare, adicã vor încasa si sumele compensatorii acordate de Complexul Energetic Hunedoara, asta desi în urmã cu aproape o lunã Viorel Stancu, directorul general al CEH, declara altceva.
“Nu vor beneficia de disponibilizãri persoane cãrora li s-au emis dosare de pensie sau care au dosarul depus la Casa de Pensii, pentru cã data iesirii la pensie este data acceptãrii dosarului. Când îi va veni decizia, chiar dacã mai lucreazã o lunã sau trei, data iesirii la pensie  va fi, dacã si-a depus dosarul la 1 octombrie, 1 octombrie. Nu pot sã disponibilizez o pensie care este la pensie. Mai sunt câteva persoane care au decizii de pensie, dar marea majoritate au plecat. Mai avem undeva la 15-20 de persoane care si-au depus dosarele si care încã mai sunt în activitate”, a declarat, în luna octombrie, Viorel Stancu, directorul general al CEH.
Monika BACIU