Dupã ce hotii au vandalizat microbuzul scolar, nu mai putin de 68 de copii, toti cu dizabilitãti, dar care urmau scoala la clasele cu cerinte speciale ale Scolii Gimnaziale IG Duca nu au mai avut cum sã ajungã la ore.
Situatia a fost constatatã luni dimineata, la douã zile dupã ce doi vandali au distrus o usã si un geam al masinii, iar aceea a si fost singura zi în care copiii nu au fost adusi la ore. Între timp, însã, situatia a fost remediatã.
„Luni, în 20 noiembrie, pãrintii elevilor au asigurat transportul copiilor cu mijloacele de transport în comun, timp în care conducerea unitãtii de învãtãmânt s-a concentrat pe solutionarea daunelor produse, cu ajutorul politiei  si al firmei de asigurare. Marti, microbuzul a fost repus în circulatie si  procesul de transport se desfãsoarã în momentul de fatã în parametri normali”, a spus Cristina Bauman, purtãtor de cuvânt al ISJ Hunedoara.
Practic, microbuzul scolar a fost asigurat cu un geam nou si usa reparatã, asa încât acum nu mai sunt probleme. Situatia, însã, este provizorie, pânã ce firma de asigurare va reconditiona geamul distrus.
Politia municipiului Petrosani face cercetãri pentru identificarea celor care au distrus masina din curtea scolii.
Diana Mitrache