A început sã ningã si, în Straja, a demarat procedura de amenajare a pârtiilor. Nu sunt suficient de scãzute temperaturile, însã, tunurile de zãpadã au pornit, tocmai pentru a fi pregãtit noul sezon.
Statiunea Straja ar urma sã foloseascã nu mai putin de 35 de tunuri de zãpadã, pentru sezonul rece, toate fiind necesare, dacã vremea nu va fi darnicã în precipitatii.
„Momentan, în stratiunea Straja, sunt undeva la – 2, – 4 C. Aceste tunuri dau un randament maxim, atunci când sunt temperaturi de – 7 C, dar cantitatea este acum una suficientã. Dacã am avea 3 zile de temperaturi asa cum sunt acum, atunci vom reusi sã dãm drumul la pârtii, mult mai repede. Dacã se va încãlzi vremea, va fi o problemã, însã, cei care se ocupã de întretinerea statiunii, stiu ce trebuie sã facã, unde sã depoziteze zãpada si vor întretine pârtiile”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Sezonul din Straja începe imediat ce la munte va ninge suficient de mult si cei care au cabane în statiunea de munte sperã ca în acest an numãrul turistilor sã fie cât mai mare. Pregãtirile au început si în acest an vor fi functionale 25 de tunuri de zãpadã, din totalul celor 35 care urmeazã sã ajungã în acest loc. Sezonul se va deschide, cel mai probabil, de Ziua României.
„Sunt convins cã în data de 1 decembrie, când Straja este ocupatã în proportie de 70%, deoarece existã câteva tabere studentesti, vom avea pârtiile amenajate, sã se poatã schia si sã înceapã sezonul de schi la Straja”, a mai declarat primarul din Lupeni.
Nu au întotdeauna zãpadã suficientã, însã, dacã vremea se rãceste suficient de mult, pârtiile din Straja vor fi toate functionale. Este o promisiune pe care o fac autoritãtile locale din Lupeni, turistilor care vor urca la Straja. Asa se face cã nicio instalatie nu va fi nefunctionalã si pârtiile, inclusiv cea de sub telegondolã, vor avea zãpadã. Sunt suficiente tunuri ce pot fi folosite, iar cu ele va fi amenajatã la timp pârtia.
Diana Mitrache