Inundatiile din vara anului trecut aproape cã le-au luat casele, celor ce locuiesc pe strada Mãgurii din Petrosani, iar lucrãrile de consolidare a dealului abia acum sunt la faza finalã.  Dealul, pe care au casele câtiva locuitori din Petrosani, a pornit-o la vale, asa cum a plecat si un stâlp de curent si în 20 iunie 2016, oamenii au trãit un adevãrat cosmar.
Initial, oamenii chiar au fost evacuati, din cauza pericolului si fiecare a mai intrat pe propria rãspundere în case. Lucrãrile de consolidare, însã, sunt aproape gata, iar administratia localã spune cã mai sunt doar câteva detalii de pus la punct si mai trebuie doar construite scãrile de acces.
„Lucrãrile sunt în grafic. Acum se decofreazã sistemul de sustinere, care este de fapt un parapet, iar apoi urmeazã sã construim scãrile pe toatã lungimea. Sperãm sã terminãm în timpul ce a fost prevãzut în contract si oamenii sã nu mai aibã aici probleme niciodatã”, a spus Florin Nicolae, viceprimarul municipiului Petrosani.
Banii pentru reconstructia dealului si consolidarea caselor, care riscau sã o ia la vale, au venit de la Guvernul României, iar lucrãrile ar putea fi terminate în scurt timp. Asta, mai ales cã vremea deja nu mai este prielnicã, iar constructorii cautã sã finalizeze totul, pânã nu dã înghetul.
Guvernul a alocat, în luna aprilie a acestui an, ajutoare de urgentã pentru judetul Hunedoara de  90.500 de lei, o parte din bani fiind pentru cei din Petrosani, care în vara anului 2016, când s-au înregistrat fenomene extreme, au rãmas cu locuintele distruse.
Diana Mitrache