Pe tot parcursul anului, politistii locali din Petrosani au dat sute de avertismente verbale ori amenzi contraventionale dupã ce au descoperit abateri cu ajutorul sistemului video de supraveghere. Sistemul de supraveghere video din Petrosani îsi dovedeste utilitatea, iar datoritã celor camerelor  mobile si fixe, politistii locali au reusit sã identifice mai multe abateri pentru care au dat sanctiuni contraventionale. Cele mai multe pentru tulburarea linistii publice sau pentru cersetorie. Proba video provenitã de la sistemul de supraveghere a ajutat si în anchete penale instrumentate de politisti si procurori.
„Sistemul supraveghere video este cu adevãrat de folos si ar ajuta si mai mult la mentinerea unui climat de sigurantã dacã va fi extins. Am descoperit foarte multe abateri, în special legate de circulatia rutierã.
Spre exemplu, soferii care îsi urcã autoturismele pe zona pietonalã imediat sunt întâmpinati de echipajul nostru si multi sunt surprinsi. Se întreabã cum de i-am vãzut asa de repede, iar dupã ce le arãtãm camerele nu mai au nimic de obiectat. Au fost acordate sanctiuni si pentru altercatii ori alte abateri descoperite tot cu ajutorul sistemului de monitorizare video”, a declarat Nicolae Stãncioi, sef Birou Politia Localã Petrosani.
Maximilian Gânju