Investigatii la Computer Tomograf si la Lupeni

Vineri a fost prima zi în care, la Spitalul din Lupeni, a fost fãcutã prima investigatie pe computerul tomograf, care a si devenit functional.
Medicul de aici a obtinut specializarea pentru a folosi aparatul, iar asistentele urmeazã sã fie calificate în scurt timp, însã, autoritãtile locale, care au gândit proiectul de modernizare al unitãtii spitalicesti, spun acum cã este o mare realizare. „La Spitalul municipal din Lupeni am reusit sã dãm drumul joi la investigatiile de la computerul tomograf. Mã bucurã cã avem si un medic specialist, care a fost la cursuri si vineri dimineatã am avut prima investigatie fãcutã la acest spital. Vor urma si asistentele sã meargã la cursuri, asa încât circuitul sã fie la înãltime. O parte dintre ele au cursul, mai rãmân restul”, a spus Lucian Resmeritã, primarul din Lupeni.
Aproape 20 de milioane de lei au fost investiti prin proiectul de modernizare, reabilitare si dotare a Spitalului din Lupeni, iar peste 13 milioane sunt bani europeni. Sumele se regãsesc în cabinetele moderne, în dotãrile lor si în reabilitãrile ce s-au desfãsurat aici în ultimii ani. Managerul spitalului spune cã acum va avea si personal medical si aparaturã si cã toate sectiile sunt ultraperformante.
Diana Mitrache

Advertisements