Agentia de Dezvoltare Economico-Socialã si-a deschis douã birouri pentru promovarea turismului. Unul dintre acestea îsi are sediul în Valea Jiului, mai exact la Vulcan. Reprezentantii ADEH vor astfel sã creascã gradul de vizibilitate a Vãii Jiului.
“Agentia de Dezvoltare Economico-Socialã a judetului Hunedoara a deschis douã noi birouri ale Serviciului de Promovare si Dezvoltare Turism în Valea Jiului si Tara Hategului. Acum veti putea gãsi în cele douã puncte, angajati ai STH care vã vor putea oferi consultantã, sprijin, informatii privind obiectivele din cele douã zone turistice, dar si detalii despre activitatea Serviciului de Turism. Punctele de lucru STH sunt deschise zilnic, la Primãria Comunei Sântãmãria Orlea si în Vulcan, Bulevardul Mihai Viteazu, Bl 92, parter”, aratã Radu Barb, directorul ADEH.Societatea civilã, dar si reprezentantii autoritãtilor publice locale au solicitat înfiintarea unor astfel de birouri.
„Decizia de a deschide cele douã puncte de lucru a venit în urma consultãrilor publice si a solicitãrii reprezentantilor obiectivelor turistice hunedorene. Am semnat acorduri de colaborare cu Primãriile Sântãmãria Orlea si Vulcan, care asigurã spatiile unde Serviciul de Promovare si Dezvoltare Turism îsi desfãsoarã activitatea. Pe aceastã cale le multumesc primarilor din cele douã localitãti pentru sprijin. În activitatea pe care o desfãsurãm ne-am propus sã punem în valoare potentialul turistic al Vãii Jiului si al Tãrii Hategului, zone extrem de importante pentru turismul hunedorean! Consider cã turismul este unul dintre cele mai importante puncte din strategia de dezvoltare a judetului Hunedoara”, a mai spus sursa citatã. Puncte de lucru ale Serviciului de Turism se mai gãsesc în municipiul Deva si în comuna Vata de Jos.
Trei centre de informare turisticã în Valea Jiului
În Valea Jiului se gãsesc trei centre de informare turisticã, la Petrosani, Lupeni si Uricani. Centrul de informare turisticã din Petrosani a fost inaugurat în anul 2015, investitia fiind realizatã cu ajutorul fondurilor europene. Constructia si dotarea lui a fost evaluatã la 617.705,64 lei, din care componenta nerambursabilã este de 488.875,81 lei.
La Lupeni, centrul de informare turisticã este amplasat la baza statiunii montane Straja, înainte de telegondolã. Investitia a fost evaluatã la suma de 606.384,73 lei, din care 547.429,59 fonduri europene, iar 46.219,85 lei contributia Guvernului. Si la Uricani existã un centru de informare turisticã, acesta fiind evaluat undeva la 400.000 de lei.
Monika BACIU