Un tânãr de 22 de ani si-a pierdut viata si alti 5 au ajuns la spital cu multiple rãni, doi fiind în stare gravã, dupã ce un tânãr de 24 de ani din Petrosani s-a urcat bãut la volan si a pierdut controlul masinii în zona comunei Bãnita.
Accidentul s-a produs putin înainte de miezul noptii si pompierii s-au cãznit minute bune sã îi scoatã pe tineri din masina ce s-a fãcut praf. La fata locului au ajuns douã ambulante si mai multe echipaje SMURD si toti au fost scosi cu greu din masinã.
Din pãcate, pentru Cosmin Brândãu, de 22 de ani din Petrosani, echipajele nu au putut sã mai facã nimic. A fost gãsit în stop respirator si doar i-a declarat decesul. Soferul, însã, bãuse, asa cum a reiesit la testul, care a indicat o concentratie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Un tânãr de 24 de ani din municipiul Petrosani, care conducea un autoturism din directia Petrosani, spre Hateg, pe raza localitãtii Bãnita, pe o portiune cu o curbã deosebit de periculoasã la dreapta, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a derapat si a pãtruns pe contrasens. Acolo a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânãr de 23 de ani din Lupeni. Din pãcate,  în urma evenimentului rutier a rezultat decesul unui tânãr de 22 de ani din Petrosani, pasager în autoturismul care a produs evenimentul rutier, rãnirea gravã a doi pasageri din aceia masinã si a unui pasager din autoturismul care circula regulamentar, precum si  rãnirea usoarã a soferului care a produs evenimentul rutier si a unui pasager din masina condusã de acesta, dar si a altuia din masina care circula regulamentar”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Cinci tineri sunt acum internati la Spitalul de Urgentã din Petrosani în urma acestui accident de circulatie si toti au politraumatisme si fracturi, ori lovituri puternice la cap.
Soferul vinovat a scãpat cu câteva contuzii si politistii i-au întocmit dosar penal pentru ucidere.
Diana Mitrache