Hala pietei din Petrosani, care nu mai are acoperis din luna  septembrie, se degradeazã continuu, iar edilii dau  ultimatum constructorului.  De cel putin douã sãptãmâni, muncitorii din Bucuresti trebuiau sã înceapã lucrãrile si firma a întârziat în tot acest timp, desi s-a dat ordinul de începere.
În halã plouã ca afarã si fiecare chiosc se degradeazã din acest motiv. În plus, zeci de oameni care lucrau în acestea au rãmas fãrã servici, însã,  situatia pare fãrã rezolvare si chiar ar putea sã mai dureze o vreme. „Firma care a câstigat licitatia si care este din Bucuresti, nu s-a prezentat încã la obiectivul pe care îl are de reparat. Am discutat telefonic, dacã luni dimineatã nu se apucã de lucru, reziliem contractul si reluãm procedura de licitatie”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
O furtunã puternicã, iscatã din senin, la începutul lunii  septembrie, a distrus complet acoperisul Pietei Centrale din municipiul Petrosani. Tabla, scândurile si bucãti mari din constructie au fost pur si  simplu spulberate de vântul puternic, iar toate s-au prãbusit peste zona în care se aflã chioscurile de pâine, sau în spatele pietei.  Potrivit site-ului electronic de licitatii publice, lucrarea de la Petrosani a fost licitatã la pretul de  250.967,65 lei si cu acesti bani se va reface acoperisul pe o suprafatã de circa 1.300 de metri pãtrati, vor fi înlocuite bunurile distruse de infiltratiile din urma ploilor, dar si zugrãveala întregii clãdiri.
Diana Mitrache