Reprezentantii bazinului didactic din Petrosani solicitã consilierilor locali modificarea preturilor pentru accesul în bazin.  Proiectul de hotãrâre care cuprinde tarifele  ce se vor aplica în desfãsurarea activitãtii de la Bazinul de înot didactic scolar se aflã în dezbatere publicã pe site-ul Primãriei Petrosani. Administratorii bazinului aratã care sunt motivele care stau la baza acestei solicitãri.
“Având în vedere volumul mare al cheltuielilor de întretinere: gazul metan, energie electricã, apã, substante dezinfectante, privind buna desfãsurare a  bazinului de înot, prin prezenta propunem Consiliului Local aprobarea majorãrii tarifelor la Bazinul de înot”, aratã solicitarea celor care se ocupã de administrarea bazinului scolar din Petrosani.
Preturile ar urma sã fie majorate cu o sumã modicã. Astfel, dacã acum un bilet de intrare la bazin costã 14 lei, dacã majorare este votatã de consilieri, un bilet de intrare va costa 15 lei pentru adulti. Pensionarii ar urma sã plãteascã 12 lei, iar  elevii si studentii 8 lei. Abonamentul pentru adulti cu 10 sedinte+2 gratis/zile ar putea costa 150, de la 140 de lei cât este acum. Abonamentul pentru elevi/studenti 10 sedinte+2 gratis vor costa 80 de lei, în  timp ce abonamentele pentru pensionari ar putea costa 120 de lei.
“Prin sedintã se întelege o perioadã de timp limitatã la maxim 2 ore începând de la ora plãtii biletului de intrare sau prezentarea abonamentului la intrarea în bazin. Pentru o perioadã de timp petrecutã în  incinta bazinului peste cele 2 ore achitate la intrare conform biletului se va percepe o taxã suplimentarã plãtibilã la iesirea din incintã  calculatã la 5 lei/fiecare jumãtate de orã  suplimentarã sau  fractiuni”, mai aratã cei de la bazin.  Bazinul de înot didactic din Petrosani, singurul de acest gen din judetul Hunedoara, a fost dat în folosintã în urmã cu trei ani.
Monika BACIU