Prezentul e NEGRU , dar viitorul va fi ROZ cu ROSU la guvernare

Viitorul Vãii Jiului va fi ROZ, dacã ROSU rãmâne la guvernare. Prezentul este însã negru precum fumul de cãrbune, cãrbunele care arde Valea. Însotit de o armatã de politicieni, premierul României, Mihai Tudose a poposit, la sfârsitul sãptãmânii trecute  în Valea Jiului.
Aproape douã ore sã fi durat  discutiile cu sindicalistii, pensionarii si administratia Complexului Energetic Hunedoara. Prim-ministrul a lansat un porumbel al “pãcii”. Mineritul nu se va mai închide, ba din contrã se vor redeschide minele.
“Scopul vizitei de astãzi, dar si rezultatele sunt în sensul retehnologizãrii mineritului românesc, a redãrii mândriei Vãii Jiului cu tot ceea ce înseamnã pornind de la siguranta în exploatare, siguranta oamenilor, trecând prin recunoasterea mineritului si a energiei produse pe cãrbune ca element de sigurantã nationalã si ajungând la intrarea minelor de la Complexul Energetic Hunedoara a retehnologizãrii si a aducerii exploatãrii  în zone de competitivitate. Nu mai dorim ca la anul sã fim în situatia în care suntem anul acesta, în care trebuie sã importãm jumãtate din stocurile de cãrbune pentru iarnã. Vom încerca sã nu mai închidem mine, ci dimpotrivã sã redeschidem mine. Mintia si Paroseniul sã devinã elemente de sigurantã în acest sistem energetic pentru zona aceasta a tãrii”,  a spus la Petrosani,  prim-ministrul României,  Mihai Tudose, flancat pe politicieni, în timp ce la extremitãti se aflau cei din conducerea Complexului Energetic Hunedoara, societate la sediul cãreia a avut loc vizita.  Paradoxal este faptul cã tocmai sãptãmâna trecutã, Guvernul a aprobat memorandumul prin care douã mine se mai închid pânã anul viitor. În acest context, premierul vrea un plan de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara.
“Domnul ministru secretar de  stat Visan s-a angajat si e sarcinã ca într-o lunã împreunã cu conducerea CEH, cu sindicatele sã avem la Guvern un plan de reorganizare pe termen mediu si lung”, a mai spus premierul.  Întrebarea care stã pe buzele  tuturor dupã afirmatia premierului este de ce se mai închid minele, dacã urmeazã ca unele sã fie redeschise. Pentru cã nu sunt profitabile. De ce nu sunt profitabile? Pentru cã nu s-a vrut. De ce nu s-a vrut? Pentru cã interesele de grup au fost mai mari decât interesul national. Societatea se reorganizeazã de ani de zile, tot sub umbrelã social-democratilor. Acestia nu au gãsit încã nicio solutie viabilã pentru societãtile miniere si cele energetice, decât închiderea lor. Odatã cu închiderea se asigurã si stergerea urmelor jafului. În urma vizitei premierului au rãmas doar promisiunile. Aflati în editiile viitoare cum oficialii ministerului de resort recunosc faptul cã nu au gãsit o solutie viabilã pentru Complexul Energetic Hunedoara.
Monika BACIU

Advertisements

5 comentarii la „Prezentul e NEGRU , dar viitorul va fi ROZ cu ROSU la guvernare

 • 22 octombrie 2017 la 19:46
  Permalink

  Macar acum sa se investeasca la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a deveni rentabila huila din valea jiului

 • 22 octombrie 2017 la 20:25
  Permalink

  Vorbe goale, povesti de…..adormit copiii, populism si demagogie marca…..PSD!

 • 22 octombrie 2017 la 22:02
  Permalink

  Domnule Tudose,daca nu se va face nimic din ce promiti cu nerusinare,suporti o urare neaosa.

 • 23 octombrie 2017 la 08:13
  Permalink

  Vrem investiti la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 23 octombrie 2017 la 10:52
  Permalink

  Cat de prost sa fi sa mai crezi asa ceva….S-au aflat la guvernare atatia ani, Valea a votat PSD constant si care e rezultatul? Seraficeanu&Co au furat cat pentru 10 vieti.

Comentariile sunt închise.