Unul dintre focare a fost localizat în zona Dealu Babii-Merisor iar celãlalt la Ohaba-Ponorici. Secetã si vântul au fãcut misiunea pompierilor militari din Valea Jiului extrem de dificilã, mai ales cã în ambele zone focul ameninta sã se întindã si la  pãdurile din apropiere.
Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Petrosani au fost solicitate sã intervinã la stingerea unor incendii de vegetatie uscatã, unul apãrut între cãtunul Dealul Babii din Vulcan si Merisor iar un altul la Ohaba Ponor- Ponorici. Din cauza vântului puternic, a temperaturii ridicate si a faptului cã în ambele zone nu exista nici o sursã de apã, misiunea de stingere a militarilor a fost una extrem de dificilã. Focul ameninta sã cuprindã si pãdurile de foioase din apropiere. La stingerea focarelor au intervenit si lucrãtori silvici alãturi de militari.
”Mai multi subofiteri pompieri intervin la stingerea incendiilor de vegetatie uscatã din cele douã zone. În zona Dealu Babii incendiul se întinde pe circa sase hectare iar la Ponorici este afectat circa un hectar. Interventiile sunt îngreunate de faptul cã în zonã nu existã nici o sursã de apã si terenul este extrem de greu accesibil”, a declarat, sâmbãtã seara, comandantul Detasementului de Pompieri Petrosani, Adrian Avram. Militarii au reusit sã tinã focul sub control însã, ieri dimineatã, din cauzã cã pe terenuri erau si trunchiuri de arbori, încã munceau la stingerea focarelor.
Maximilian Gânju