Luna aceasta,  pe data de 11, a împlinit 72 de ani. Ioan Polifronie – cãci despre el este vorba – rãmâne unul dintre numele de referintã din handbalul petrosenean. Sportiv de performantã, dupã ce a absolvit IEFS Bucuresti în 1969, a jucat la LPS Rm. Vâlcea (de unde a fost selectionat în lotul national de juniori), apoi la Univ. Timisoara, Timisul Lugoj si Stiinta Petrosani.
LA CATEDRA DE LA PUI
Dupã absolvirea IEFS Bucuresti primeste repartitie în comunã Pui, la scoala generalã de acolo, unde va activa doi ani (1969-1971), unde va înfiinta o echipã de volei la nivel de campionat judetean. Va veni apoi la Liceul Industrial Petrosani, de aici fãcând pasul spre performanta, la C.S.S. Petrosani. Se impune ca un bun organizator, implicându-se serios si în miscarea  handbalisticã din Petrosani. Va reusi  performante notabile cu echipele divizionare de juniori, aducând pentru CSSP pozitii de frunte în campionatele nationale, locul 3 – Deva 1978, locul 2 – Oradea 1979, 1980 – locul 2 Tulcea 1980, 1981, locul 5 – Sibiu 1982. Retras în prezent în localitatea natalã, Buzias (jud. Timis), Ioan Polifronie îsi aminteste: „Au fost ani frumosi la Petrosani, cu sportivi de exceptie, extrem de muncitori si disciplinati. Am avut o serie de performante, una dintre ele fiind aceea de a deveni tatã în 1971, când s-a nãscut fiul meu Radu!”
ANTRENOR, MANAGER SI PRESEDINTE
Faptul cã „aschia nu sare departe de trunchi” s-a dovedit si în cazul lui Radu Polifronie (nãscut pe 25 august 1971), fiul cunoscutului antrenor de handbal. Si-a urmat pasiunea încã de tânãr, când, prin hãrnicie, modestie si ambitiei si-a închegat un cerc de karate pe lângã Clubul Studentesc Petrosani, unde în conditii modeste si cu bugete, de cele mai multe ori, de la sponsori ocazionali, a reusit mereu sã facã fatã sistemului competitional. Anul 2003 este unul de vârf, echipa sã Masibo Petrosani (înfiintatã în 1994) reusind o serie de performante în plan national. Seriozitatea în munca de pregãtire cu copiii îi va aduce numeroase  satisfactii, acestia fiind rãsplãtiti cu sute de medalii, echipa Masibo devenind o echipã puternicã în cadrul federatiei de specialitate. Iatã, de pildã, în anul 2002, va obtine 16 medalii (4 aur, 2 argint, 10 bronz) la C.M. de la Budapesta. An de an, Radu Polifronie dovedeste peseverenta si implicare, spatiul de aici nepermitând însiruirea tuturor performantelor. Doar o cifrã, de pildã, în 2004 clubul sãu de karate a ocupat locul 137 din 550 de cluburi din România. În prezent, Radu Polifronie este (din 2010) directorul C.S.M. Jiul Petrosani, unde peste 150 de sportivi sunt legitimati în 7 sectii: atletism, box, fotbal, karate, tenis de masã, tenis de câmp, sah.  Cea mai mare  performanta înregistratã în plan sportiv, Radu Polifronie considera acea medalie de aur obtinutã în Premier League (Croatia) în 2017, prin sportiva Miruna Mãlãutã, care alãturi de Andreea Polifronie va participa cu echipa României la C.M. de Karate din Tenerife (Spania). Ioan si Radu Polifronie, tata si fiu, douã nume care au impus si impun respect în sportul Vãii Jiului.


GENU TUTU