Miercuri a fost termenul – limitã pânã la care firma din Bucuresti care a câstigat  licitatia pentru acoperisul pietei,  distrus de furtunã, mai putea depune actele necesare.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune acum cã deja lucrãrile sunt în întârziere desi ar fi putut sã profite de vreme bunã si cã va lua decizii în consecintã.
„Miercuri, 18 octombrie, a fost ultima zi în care firma care a câstigat licitatia  pentu lucrãrile de reparatii trebuie sã îsi depunã garantia. În cazul în care nu se depune, vom fi obligati sã reluãm aceastã  procedurã de licitatie”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
O furtunã puternicã, dar care nu a durat mai mult de câteva minute, la începutul lunii septembrie, a distrus complet acoperisul Pietei Centrale din municipiul Petrosani.  Tabla, scândurile si bucãti mari din constructie au fost pur si simplu  spulberate de vântul  puternic, iar toate s-au prãbusit peste zona în care se aflã chioscurile de pâine, sau în spatele pietei.  Potrivit site-ului  electronic de licitatii  publice, lucrarea de la Petrosani a fost licitatã la pretul de  250.967,65 lei si cu acesti bani se va reface acoperisul pe o suprafatã de circa 1.300 de metri pãtrati,  vor fi înlocuite bunurile distruse de infiltratiile din urma ploilor,  dar si zugrãveala întregii clãdiri.
Diana Mitrache