Scolile din România pot câstiga o transformare completã în valoare de 15.000 de euro în urma înscrierii în cea mai amplã campanie nationalã de educatie ecologicã. Proiectul, organizat de Let’s Do It, Romania!  se numeste ‘Let’s Get Green!’ si invitã elevii, profesorii si pãrintii din toatã tara sã se implice în prima competitie nationalã dedicatã unitãtilor de învãtãmânt, cu scopul de a promova un comportament responsabil fatã de mediu, în cursa pentru un viitor verde.
Înscrierea se face în perioada 17 octombrie — 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.
Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completã a scolii câstigãtoare, în functie de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare si 3 mentiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totalã a premiilor este de 64.250 euro. Câstigãtorii vor fi anuntati pe data de 5 iunie, de Ziua Internationalã a Mediului.
‘Suntem bucurosi cã, dupã 3 ani în care am implicat în activitãtile ‘Let’s Do It, Danube!’ peste 67 000 de voluntari, mare parte dintre ei elevi, facem astãzi un nou pas si extindem proiectul la nivel national. Am primit, de-a lungul timpului, multe solicitãri de a organiza activitãti de educatie  ecologicã si în alte regiuni ale tãrii, asa cã vestea a fost primitã cu entuziasm de profesori si elevi. Componenta de educatie joacã un rol important în strategia Let s Do It, Romania! si avem încredere cã ‘Let’s Get Green!’ va contribui la formarea unei generatii viitoare de adulti responsabili fatã de mediu.’ a declarat Andrei Cosuleanu, Project Manager ‘Let’s Get Green!’.
Pe lângã activitãtile obisnuite de formare a elevilor, un element în premierã la nivel national va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnã colectarea deseurilor si protectia mediului, pe de o parte, dar si responsabilizarea pãrintilor. Acestia vor colecta deseurile acasã, pentru a le aduce apoi la scoalã, în vederea reciclãrii.
Timp de 7 luni, întreaga comunitate construitã în jurul scolilor, de la elevi la pãrinti si profesori, va fi implicatã în actiuni precum:
1. Activitãti de formare pentru profesori, care vor sustine, mai departe, cursuri de educatie ecologicã pentru elevi;
2. Cursuri de educatie ecologicã pentru elevi, pe teme precum tipuri de deseuri, colectare selectivã, comportament responsabil fatã de mediu;
3. Activitãti de educare pentru pãrinti (acestia vor primi saci pentru colectarea deseurilor acasã);
4. Campanie de colectare selectivã acasã;
5. Actiuni de voluntariat în comunitate, organizate de scoli: curãtenie, înverziri de spatii, plantare de flori si copaci, proiectie de filme educative etc.
Informatii complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro si tot aici poate fi gãsitã harta nationalã a actiunilor de voluntariat pentru mediu si punctajul obtinut de scoli.
‘Let’s Get Green!’ este organizat de echipa ‘Let’s Do It, Romania!’.
În cele 3 editii anterioare desfãsurate în regiunea Dunãrii, au fost implicati peste 43 200 de elevi în activitãti de educatie ecologicã, 7150 pãrinti au luat parte la training-uri de educatie ecologicã, 17 000 de voluntari au strâns peste 34 500 de deseuri în mai multe zile de curãtenie.
‘Let’s Do It, Romania!’ este cel mai mare proiect de implicare socialã organizat în România. Din 2010 si pânã în prezent, ‘Let’s Do It, Romania!’ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în actiuni de curãtenie nationalã si peste 50 000 de elevi si pãrinti în proiecte de educatie ecologicã.
Peste 430 de zone cu deseuri au fost curãtate prin intermediul aplicatiei ‘Let’s Do It, Romania!’, care a fost descãrcatã gratuit de aproximativ 8.300 de voluntari digitali. ‘Let’s Do It, Romania!’ este parte din comunitatea internationalã ‘Let’s Do It, World!’.