Deponeul din Dâlja, de la Petrosani,  va fi ecologizat si toatã cantitatea de deseuri ce este acum depozitatã acolo va ajunge la Bârcea Mare.  Se lucreazã din greu pentru transportul întregii cantitãti si, la aproape un an de când s-a dat în folosintã acest deponeu, autoritãtile din Valea Jiului reusesc sã scape populatia ce locuieste în apropiere de un cosmar, ce l-a trãit toatã vara,  din cauza mirosurilor insuportabile. Cei care gestioneazã situatia la acest deponeu ce trebuia închis încã din decembrie anul trecut, dau acum asigurãri cã totul este sub control.
„Am discutat cu directorul Pregoterm, care a promis cã sãptãmâna aceasta terminã cu tot ce înseamnã gunoi la Dâlja, urmând ca ulterior, cam într-o sãptãmânã, sã adune tot ce mai rãmâne dupã transport. Va face curãtenie si pânã la  1 noiembrie va fi curatã platforma pe care s-a depozitat gunoiul”, a spus Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.
Acest deponeu din Petrosani urma sã functioneze pânã ce devenea operational cel din Bârcea Mare, însã, atât cel de la Bârcea, cât si cel din Petrosani au depãsit termenele stabilite initial.
Conform proiectului, cel din Colonia Petrosaniului avea o capacitate de 111.200 tone/an, o statie de sortare cu o capacitate de 33.753 tone/an si o statie de tratare mecano-biologicã cu o capacitate de 82.379 tone/an. Tot în cadrul acestui proiect, la Petrosani a fost construitã o statie de sortare si o instalatie de transfer a deseurilor cãtre unitatea centralã, fiind închise cele 9 depozite neconforme de pe raza judetului.
Toatã vara, însã, locuitorii din Colonia Petrosaniului s-au plâns de mirosuri si insecte, ori sobolani, iar abia acum se va finaliza întreaga activitate, urmând ca în zonã sã mai fie aduse deseuri doar pentru sortare.
Diana Mitrache