Copiii din Petrila sunt asteptati la un concurs inedit. Acestia vor trebui sã sculpteze dovleci. “Bucuriile toamnei petrilene/sculpturã în dovloeac” este denumirea actiunii care va avea loc astãzi (marti), de la ora 16:00, în Parcul Copiilor din Petrila.
“Primãria orasului Petrila prin domnul primar Vasile Jurca, Clubul Copiilor Petrila, director Radu Chinta si doamna consilier judetean Doinita Maria Bãlãnesc vã invitã marti 17.10.2017 la ora 16 în Parcul Copiilor din Petrila pentru o actiune ineditã. Un concurs de sculpturã în dovleci. Vã invitãm cu mic cu mare sã participati la acest inedit concurs, o noutate  pentru oras. Dovlecii îi asigurãm noi, voi sã aduceti doar instrumentele pentru sculpturã. Sunt acceptati în concurs si dovlecii sculptati acasã. Se va sculpta cu lingura sau cu dalta si nu cu cutitul, pentru evitarea oricãror accidente. Copiii mai mari de 14 ani pot concura singuri, cei mici doar împreunã cu pãrintii.
De premiere, muzicã, bunã dispozitie ne ocupãm noi, voi trebuie sã fiti creativi si inspirati”, spune Radu Chinta, directorul Clubului Copiilor din Petrila. Dovleacul este identificat cu sãrbãtoarea Halloween-ului, de origine celticã. În ultimii ani, sãrbãtoarea a fost preluatã de mai multe popoare.
Monika BACIU