De la sportul de masã, la performantele mondiale
Marcel Dobricã (n. 7 septembrie 1987 la Petrosani) a apãrut in peisajul sportiv al popicelor de la o vârstã fragedã. Debutul sãu a fost la Parângul Lonea (care avea sectie de popice din anul 1920), primind aceastã pasiune de la tatãl sau,
Ilie Dobricã, cel care le-a insuflat fiilor sãi, Constantin si Marcel, pasiunea pentru acest sport. Marcel Dobricã a început sã intre în lumea acestui sport încã de la vârsta de 6 ani (era în 1973…), ca … ridicãtor al popicelor pentru sportivii cei mari, la acea ora neexistand mijloacele moderne, electronice de azi. Primul sau antrenor a fost maestru al sporturilor Ioan Micoroiu, Marcel Dobricã urmând pasii firesti ai drumului spre performantã, trecând prin filiera de juniori (cu Parangul Lonea câstigând  o medalie de bronz în etapa judeteana), dupã care ajunge la Jiul Petrila,  unde sub comanda antrenorului Valeriu  Piscoi va cuceri medalia de bronz la Campionatul National din 1981.
Juniorul devine senior
Datoritã talentului si a seriozitãtii în pregãtire, Marcel Dobricã este selctionat în echipa de seniori a Clubului Jiul Petrila care activa în prima liga. Va juca vreme de zece ani la cel mai înalt nivel, aducându-si un puternic aport la rezultatele excelente ale acelei perioade. În perioada 1997-2000 va urma cursurile de antrenor (timp în care joaca sub comanda fratelui sau, Constantin), în editia 2001-2002, preluând functia de antrenor la Jiul (ulterior Inter) Petrila. Este un pas important si un act de mare responsabilitate , el ocupându-se si de seniori si de junori, reusind în ultimii 15 ani sã mentinã echipa într-un top national de frunte.
A reusit aproape 100 de titluri si medalii la toate nivelele – cadeti, junori, seniori – participând la mari competitii, precum Cupa Mondiala, Cupa Europei sau Cupa NBC, vârfurile fiind cele douã titluri mondiale (în Polonia si Croatia), 4 locuri II si 3 locuri III, toate la Mondiale cu echipa Nationalã si un titlu european în 2007, în Ungaria, tot cu echipa României.
Acum, la vârsta de 50 de ani, Marcel Dobricã se simte un om împlinit. A obtinut cam tot ce se putea la acest nivel, ceea ce îsi doreste în continuare este sa poatã sa mentinã pe linia performantelor atât Inter Petrila cât si Nationala României.
Campionii României în 2004
O fotografie de colectie cu echipa de popice a Petrilei în august 2004, în postura de campioana a României, cu Marcel Dobricã (al doilea din stânga) în calitate de antrenor.

GENU TUTU