Deseurile din judetul Hunedoara reprezintã o problemã urât mirositoare. Consiliul Judetean Hunedoara nu reuseste sã facã operational depozitul de la Bârcea Mare.  La fel ca în majoritatea judetelor unde existã un astfel de depozit, licitatiile sunt contestate. Pe rolul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor a fost depusã o nouã solicitare privind  suspendarea unei proceduri derulate de Consiliului Judetean Hunedoara.
“Vãzând solicitarea de suspendare a solutionãrii cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3157/2017, aflat pe rolul CNSC, din cadrul cererii de interventie (…), înregistratã la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (…), înaintatã de cãtre SC SUPERCOM SA (…), ca urmare a contestatiei apartinând SC GIREXIM UNVERSAL SA (…), împotriva procedurii de negociere fãrã publicarea unui anunt de participare, organizatã de unitatea administrativ teritorialã judeTul Hunedoara (…), în calitate de autoritate, în vederea atribuirii contractului de achizitie publicã având ca obiect „Servicii de operare si administrare a Centrului de Management Integrat al Deseurilor Bârcea Mare, judetul Hunedoara”, (…) – Servicii privind deseurile menajere si deseurile”, aratã documentul de pe site-ul CNSC.
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a admis cererea de interventie a Supercom. “Admite, în principiu, cererea de interventie apartinând SC SUPERCOM SA. Suspendã solutionarea contestatiei nr. 36937/ 01.09.2017, apartinând SC GIREXIM UNVERSAL SA, în contradictoriu cu unitatea administrativ teritorialã judetul Hunedoara, pânã la solutionarea definitivã a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3407/97/2017, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, Sectia a II-a Civilã, de Contencios Administrativ si Fiscal. Împotriva prezentei încheieri se poate formula plângere, în termen de 5 zile de la comunicare, în baza dispozitiilor art. 25 alin. (4) din Legea nr. 101/2016”, aratã decizia CNSC.
Supercom a dat în judecatã Consiliul Judetean Hunedoara, într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara care are ca obiect “litigiu achizitiile publice”. SC SUPERCOM SA Bucuresti este societatea care gestioneazã activitatea deponeului ecologic de la Bârcea Mare. Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat, în sedinta din 7 aprilie 2017, proiectul de hotãrâre privind aprobarea atribuirii pe perioadã determinatã, prin aplicarea procedurii de negociere fãrã publicare prealabilã, a contractului de servicii având ca obiect ”Servicii de operare si administrare a Centrului de Management Integrat al Deseurilor Barcea Mare, judetul Hunedoara”.
Monika BACIU