Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului: „Pretul cel mai mic nu este întotdeauna cel mai bun criteriu de selectie a ofertelor”

Atribuirea licitatiilor în România se realizeazã în baza unui criteriu nu tocmai corect, în aprecierea autoritãtilor contractante. Pretul cel mai mic nu este un criteriu care sã fie în avantajul celor care scot lucrãri la licitatie, existând suspiciuni în ceea ce priveste  calitatea lucrãrilor.
ApaServ Valea Jiului este una din societãtile din judet care deruleazã proiectele cu cea mai mare anvergurã. Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului, apreciazã cã acest criteriu al pretului cel mai mic, nu este unui favorabil.
“Din pãcate, lucrul acesta (atribuirea contractelor ofertantului care are cel mai mic pret-n.r.) merge în continuare, iar cel care va rãspunde va fi autoritatea contractantã. Nu avem ce face, aceasta este legea si noi trebuie sã o respectãm. Am avut discutii cu toate foruri competente, se discutã despre modificarea legii. Dar pânã la modificarea legii noi nu avem ce face. Este gresitã aceastã abordare pentru cã sunt firme care vin cu pretul cel mai mic, sunt firme care vin numai pentru a deruta pe ceilalti, iar în momentul în care vii cu o lucrare la un pret de sub 50%, din start ori furi, ori nu faci, ori faci lucrãri de proastã calitate”,  a spus Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului.
si cei de la ApaServ Valea Jiului au ridicat aceastã problemã. Legea s-ar putea schimba, astfel încât la momentul atribuirii contractelor sã fie luate în calcul si alte criterii. Pânã când legea va fi modificatã, autoritãtile contractante atribuie contractele ofertantului care vine cu cel mai mic pret.
“Ar trebui sã primeze experienta si know-how-ul. Ar trebui gãsitã o solutie astfel încât sã nu fie nici pretul cel mai mare, iar lucrãrile sã fie de cea mai bunã calitate, pentru cã pânã la urmã, oamenii se vor uita urât cãtre societate, în spetã ApaServ, dacã lucrãrile nu sunt de calitate. Noi nu avem ce face decât sã scoatem la licitatie si dacã legea spune pretul cel mai mic, noi trebuie sã dãm la pretul cel mai mic”, a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Costel Avram, directorul general al ApaServ Valea Jiului: „Pretul cel mai mic nu este întotdeauna cel mai bun criteriu de selectie a ofertelor”

 • 12 octombrie 2017 la 08:27
  Permalink

  Da Avrame, ai zis-o! Ce ne-am face noi, locuitorii Vaii Jiului, daca n-am avea in comunitatea noastra un…..geniu ca tine, cel mai mare manager pe care l-a avut Valea, vreodata! Desigur, tie Avrame nu-ti plac preturile mici, ca de aia platim apa, noi locuitorii Vaii Jiului, la unul dintre cele mai mari preturi din tara! Avrame, tu de fapt esti un traseist politic, bolnav de…..narcisism, dar care stii bine unde sa cotizezi, ca sa te mentii in functie!

 • 12 octombrie 2017 la 09:20
  Permalink

  Da, are dreptate Avram, pretul cel mai mic nu este totdeauna cel mai bun criteriu de alegere a ofertelor, cel mai bun criteriu de alegere a ofertelor este…..marimea spagii!

 • 12 octombrie 2017 la 11:53
  Permalink

  Cam acelasi criteriu a fost aplicat si la licitatia firmei de paza?

Comentariile sunt închise.