Activitatea minei Lupeni s-a aflat în vizorul inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncã.  În acest an, Complexul Energetic Hunedoara a primit o amendã de 10.000 de lei din cauza neconformitãtilor constatate de inspectorii ITM. Zeci de controale au avut loc la Complexul Energetic Hunedoara, iar în urma verificãrilor s-au dat amenzi de 17.000 de lei.
“Amenzi: 2. Valoare: 17.000. EM Lupeni – 10.000 lei pentru neconformitãti la cãile de acces în abatajul mecanizat (subdimensionate). EM Vulcan – 7.000 lei pentru neconformitãti în acordarea echipamentului individual de protectie”, aratã un rãspuns al ITM Hunedoara.
De la începutul anului sI pânã la data de 30 septembrie, ITM a efectuat 24 de controale de fond, 19 controale tematice. Au fost dispuse 187 de mãsuri. Tot inspectorii ITM au verificat dacã Complexul Energetic Hunedoara a dispus mãsurile care s-au impus în urma controalelor sI au fost aplicate 187 de sanctiuni sI 185 de avertismente. Doi oameni si-au pierdut viata în accidentul de muncã de la mina Lupeni. de data aceasta, moartea nu i-a avertizat pe mineri. Le-a luat viata. În anul 2015, ITM a dispus suspendarea activitãtii la mina Lupeni tot din cauza neconformitãtilor.
Monika BACIU