Un urs a fost gãsit mort pe calea feratã, la intrarea în Defileul Jiului. Incidentul a fost semnalat vineri dimineatã de unul dintre mecanicii aflati în locomotiva unui tren care a tranzitat zona.
Animalul pare cã ar fi fost hãituit de câini si împins cãtre linia feratã unde a fost lovit de locomotiva unui tren si omorât.
Ursul a fost, cel mai probabil, surprins de unul dintre  trenurile ce au trecut pe aici, iar mai apoi a fost lovit de o altã garniturã de tren.
Descoperirea a fost fãcutã de câtiva muncitori care lucreazã la amenajarea hidrocentralei de pe Jiu, la iesire din Petrosani. La fata locului au ajuns cei care gestioneazã fondul de vânãtoare, au anuntat autoritãtile si au asteptat ca proprietarul ursului, adicã statul român, sã-si trimitã institutiile subordonate pentru a întocmi documentele necesare astfel încât sã poatã fi ridicat cadavrul animalului. Numai cã gestionarii fondului de vânãtoare din cadrul AVPS Bãniceana au stat în ploaie si frig mai bine de opt ore pânã când autoritãtile s-au dus sã constate ce s-a întâmplat cu ursul. În cele din urmã, cadavrul animalului a fost ridicat si dus la Deva, la DSVSA, pentru efectuarea necropsiei.
Vânãtorii spun cã ursul este un pui de circa doi ani si avea putin peste o sutã de kilograme. Ursii sunt des întâlniti în acest loc si, nu o datã, au dat atacul chiar în gospodãriile oamenilor. De aceastã datã, animalul a ajuns între rotile unui tren, care l-a zdrobit.
Diana Mitrache
Maximilian Gânju