Petcu: Productivitatea muncii în minerit a crescut anul acesta. Este posibil sã discutãm de majorãri salariale

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat vineri, la Lupeni, cã productivitatea muncii în minerit a crescut în acest an, comparativ cu anii trecuti, fapt care ar putea duce la majorãri de salarii în domeniu, dupã ce în 2017 s-a reusit cresterea unor sporuri.
El a arãtat cã, în prezent, în conturile Complexului Energetic Hunedoara (CEH) existã suficienti bani pentru achizitia unor echipamente necesare în activitatea de securitate minierã.
„Eu vã spun cã, la sfârsitul anului, compania (Complexul Energetic Hunedoara, n.r.) va avea o productivitate a muncii mai mare ca în anii anteriori si putem sã discutãm atunci si despre majorãri de salarii. În momentul în care am preluat functia de ministru, CEH avea foarte mari probleme financiare, nu avea bani în conturi, aveau salarii cu întârziere. La ora actualã, nu doar cã avem salariile la zi — si am fãcut si unele mici majorãri prin sporuri, vreau sã vã spun cã avem suficienti bani în conturi sã facem unele achizitii importante pentru securitatea în activitatea minierã”, a spus ministrul.
Toma Petcu a arãtat cã numãrul celor care doresc sã lucreze în minerit a scãzut, cu toate cã a fost încurajatã atragerea de fortã de muncã nouã.
Referindu-se la activitatea Minei Lupeni, ministrul Energiei a mai spus cã în acest an exploatarea minierã a avut cea mai bunã productie din cadrul CEH si cã, împreunã cu sindicatele, s-a propus Comisiei Europene prelungirea perioadei de închidere a minei.

Advertisements

5 comentarii la „Petcu: Productivitatea muncii în minerit a crescut anul acesta. Este posibil sã discutãm de majorãri salariale

 • 8 octombrie 2017 la 18:42
  Permalink

  Dle ministru esti in afara de orce pericol!! Min? livezeni este fara Carbune pana la anul cic? muta un complex.Cea mai rentabil? min? Lonea pe butuci ca si Vulcan.Se închid alte mine si tu spui ca a crescut produc?ia!! Iesi afara lasa locul la altii competenti.Pacat de aceste suflete pierdute.Dzeu sa odihneasca in pace!!Rusine si capul jos!!

 • 8 octombrie 2017 la 20:17
  Permalink

  Sa se scada salarile sefilor si sa se faca investiti la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a deveni rentabila huila in valea jiului .

 • 8 octombrie 2017 la 23:28
  Permalink

  Mariri salariale si oamenii pot sa moara in orice moment? Tehnologie pentru marirea sigurantei si mariri salariale

 • 9 octombrie 2017 la 04:23
  Permalink

  Domnilor politicieni, va aduceti aminte de Valea Jiului si oamenii de aici doar cand din 4 in 4 ani ?i cand se intampla cate-o catastrofa .

 • 9 octombrie 2017 la 20:30
  Permalink

  Domnule Petcu esti ministru din intamplare , poti sa promiti mariri cate vrei , dar cu productivitatea muncii esti total pe langa , cu ce sa o maresti daca nu ai investit nimic in sectorul minier , pe cine crezi ca prostiti voi politicienii ,ai consilieri care iti raporteaza numai tampenii ,pentru viitoarele alegeri incerci deja sa faci demagogie.
  Domnule Petcu sa ?tii ca noii cei din Valea Jiului stim ca” purceaua e moarta in cotet” asa ca poti sa promiti ce vrei ,adevarul e ca macar poti si dumneata sa ne minti frumos.
  Toare bune, dar macar minte ne frumos, nu veni cu marirea productivitatii ca nu se poate decat daca ne vom intoarce in timp .
  Ceea ce e de genul SF ului…

Comentariile sunt închise.