În fiecare an, per data de 5 octombrie, se sãrbãtoreste Ziua Internationalã a Educatorului. Evenimentul tine sã ne reaminteascã faptul cã o educatie de calitate reprezintã cheia unei reusite profesionale.
Pentru rolul major pe care îl au în formarea generatiilor, dascãlii petrosãneni care anul acesta si-au încetat activitatea au fost premiati de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani.
“Pentru noi este un moment important prin care putem sã vã aducem multumiri pentru ceea ce ati fãcut si ceea ce veti face pentru comunitatea noastrã si pentru copiii nostri. Comunitatea localã,  administratia localã lucreazã foarte strâns cu dumneavoastrã, cu cei care vã ocupati de  educatia copiilor nostri si având în vedere specificul a ceea ce întâmplã în vremurile pe care le trãim, presiunea care este pe dumneavoastrã în fiecare zi e din ce în ce mai mare si  asteptãrile din partea pãrintilor, copiilor sunt la fel de mari, însã în centrul acestei munci foarte grele pe care dumneavoastrã o faceti sunteti dumneavoastrã, dascãlii si de fiecare datã dumneavoastrã trebuie sã faceti fatã la aceste provocãri si la aceastã democratie înteleasã prost de unii, mai putin prost de altii sau neînteleasã de toatã lumea. În astfel de momente, noi, administratia publicã localã, Consiliul Local, eu ca primar, încercãm sã facem cunoscut respectul si pretuirea pe care o avem pentru munca dumneavoastrã”, le-a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani dascãlilor prezenti la eveniment.
12 dascãli care au iesit anul acesta la pensie si încã 6 profesori ai cãror elevi au obtinut media 10 la examenul de evaluare nationalã au fost premiati într-un cadru festiv. Administratia localã le-a pregãtit profesorilor si momente artistice, în care tinerele talente au transmis mesaje de pretuire pentru dascãli.
Monika BACIU