Autoritatile locale din Vulcan si minerii de la exploatarea miniera Vulcan comemoreaza, luni, 11 ani de la tragicul accident de munca din mina. Vor fi depuse coroane de flori si va fi oficiata o slujba in memoria celor 14 ortaci care au pierit atunci.

In 6 august 2001, la Vulcan, o explozie de metan rapea viata a 14 mineri aflati in front. Luni, intreaga suflare a orasului din Valea Jiului este asteptata la monumentul dedicat eroilor subpamantului, sa isi aduca aminte de acea nefericita zi din istoria neagra a mineritului de huila. Explozia din 2001 a fost provocata de un scurt-circuit al cablului de impuscare produs intr-un mediu cu acumulari mari de metan. „Acea zi din istoria mineritului nu poate fi uitata. Ne vom strange cu totii la statuia minerului din centrul orasului,pentru a comemora acel tragic eveniment”, spune Aurelian Enache, directorul minei Vulcan. Si primarul Gheorghe Ile a lansat o invitatie tuturor celor care vor sa participe la acest eveniment de la Vulcan.

Ziua de 6 august are o semnificatie aparte pentru ortacii din Valea Jiului.

Astfel, in 6 august 1929 a avut loc greva minerilor de la Lupeni, cand 22 de ortaci au fost ucisi. In 6 august 2001 a avut loc o explozie la mina Vulcan, in care si-au pierdut viata 14 mineri. Nu trebuie uitata nici semnificatia religioasa, in 6 august credinciosii ortodocsi sarbatorind Schimbarea la Fata.

Diana Mitrache