Compania plãteste în avans achizitia gazelor iar ministerul de resort vede o diminuare a pierderilor si venituri mai mari cu 14 procente. În schimb, minerii nu sunt la fel de optimisti ca ministrul si în continuare nu au cu ce lucra.
Complexul Energetic Hunedoara va scoate 22 demilioane de lei pentru achizitia de la Romgaz, producãtorul national de gaze, conform unui contract încheiat la finele lunii septembrie. Plata se va face în avans, iar factura de regularizare este scadentã în 30 de zile de la data emiterii.
CE Hunedoara a realizat venituri mai mari cu 14,2% în prima jumãtate a anului, iar pierderile s-au diminuat cu 52,4%, sustin cei de la Ministerul Energiei. Complexul Energetic Hunedoara îsi va reduce pierderile cu 80% în acest an, ajungând la un minus de 169 de milioane de lei, fatã de rezultatul negativ de 858 de milioane de lei afisat pentru anul trecut, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, aprobat prin hotãrâre de Guvern la începutul lunii septembrie. Veniturile totale ale societãtii pentru acest an sunt estimate la 664,7 milioane de lei, iar cheltuielile la 833,9 milioane de lei.
Acestea au avut în vedere inclusiv ajutorul de stat în valoare de 198,8 milioane lei acordat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive Lonea si Lupeni pentru anul 2017.
Maximilian Gânju