Veniturile Directiei de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Petrosani au fost diminuate. 9000 de lei este suma cu care s-a diminuat bugetul directiei, iar banii au fost luati de la tichetele de cresã si tichetele cadou pentru grãdinitã.
“Rectificarea bugetarã propune în acelasi timp si o diminuare a veniturilor sectiunii de functionare ale bugetului local, (…) sume defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiilor pentru plata stimulentelor educationale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulãrii participãrii în învãtãmântul prescolar, potrivit prevederilor Legii nr. 248/2015, cu suma de 9 mii lei. Concomitent se diminueazã si cheltuielile bugetului local de la capitolul (…) Învãtãmânt, tichete de cresã si tichete cadou pentru grãdinitã cu suma de 9 mii lei”, aratã proiectul de rectificare de buget, aprobat de CL Petrosani.
Reprezentantii Directiei de Asistentã Socialã si Protectia Copilului ne explicã din ce cauze a fost retrasã suma de 9000 de lei.
“Suma previzionatã la început a fost mai mare decât suma necesarã, conform raportãrilor din semestrul I al anului 2017”, a declarat Cristina Mraz, directorul DLAS Petrosani. Este vorba de tichetele de grãdinitã. Dacã anul trecut numãrul copiilor înscrisi la grãdinitã, care provin din familii defavorizate, a fost semnificativ, anul acesta numãrul acestora este în scãdere.
Monika BACIU