Liceenii din clasa a IX-a si cei din clasa a XII-a se pregãtesc pentru balurile bobocilor. Toate liceele din Valea Jiului au început deja pregãtirile pentru traditionalul eveniment dedicat bobocilor.
Elevii de clasa a XII-a sunt organizatorii, iar acestia încearcã sã obtinã si ajutor. La Petrila, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 2000 de lei pentru organizarea evenimentului.
“Colegiul Tehnic Constantin Brâncusi va organiza, conform traditiei, Balul Bobocilor editia 2017-2018 în data de 27.10.2017 la Casa de Culturã a orasului Petrila “Ladislau Schmidt”. Analizând cererea domnisoarei Castravete Andrada, elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Constantin Brâncusi Petrosani si membru al comitetului de organizare al acestui eveniment, prin care solicitã sprijin financiar în vederea organizãrii evenimentului, propun cofinantarea Balului Bobocilor editia 2017-2018, organizat la Colegiul Tehnic Constantin Brâncusi Petrila, cu suma de 2000 lei si punerea la dispozitie a Casei de Culturã Ladislau Schmidt în data de 27.10.2017 pentru organizarea acestuia”, aratã documentele Consiliului Local Petrila.
De asemenea, la Lupeni, autoritãtile locale au alocat suma de 10.000 lei, câte 5000 lei pentru fiecare liceu, contributia pentru organizarea Balurilor Bobocilor la Liceul Teoretic si Liceul Tehnologic din municipiul Lupeni.
„Am fost si voi fi întotdeauna alãturi de tineri. În sedinta de îndatã a Consiliului Local al Municipiului Lupeni am supus si aprobat un Proiect de Hotãrâre, prin care am solicitat alocarea sumei de 10.000 lei, contributia Primãriei Municipiului Lupeni la organizarea Balurilor Bobocilor de la Liceul Teoretic si Liceul Tehnologic din municipiul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Balul Bobocilor este un eveniment monden în viata liceenilor.
Monika BACIU