Cinci kilometri parcursi într-o orã si jumãtate, ambulante blocate în ambuteiaj, nervi si bãtaie de joc. Cam asa s-ar putea descrie situatia de vineri de cãtre soferii care au tranzitat DN 66 de la sensul giratoriu cu avion si pânã la intersectia cu Aninoasa.
Lucrãrile de modernizare a carosabilului le-au dat bãtãi de cap soferilor care s-au vãzut într-un haos. O distantã de circa cinci kilometri a fost parcursã într-o orã si jumãtate. Partea proastã este cã si ambulantele au trecut prin acelasi calvar, asta desi teoretic au prioritate. În urmã cu circa o lunã de zile, reprezentantii CNADNR îi sfãtuiau pe soferi sã aibã rãbdare.
“Se lucreazã în intersectia de la Aninoasa. E mai aglomerat si e nevoie de rãbdare din partea conducãtorilor auto. Noi le multumim pentru întelegere, pentru sprijin Politiei Rutiere din Hunedoara si celor din Valea Jiului, care au fost în permanentã alãturi de noi si au reusit sã fluidizeze circulatia. Cu sigurantã, acolo vor mai dura lucrãrile putin, dar vom avea un drum foarte bun”, a precizat, în urmã cu circa o lunã de zile, Ion Tudor, sef al CNADR Gorj.
Agentii Politiei Rutiere au fost pe teren, au dirijat circulatia, însã în zadar. Blocajele de la orele de vârf s-au vãzut, cozile de masini fiind întinse pe kilometri, pe ambele sensuri de mers spre Defileul Jiului. Reprezentantii Politiei Rutiere au precizat cã singurele lucruri pe care le-au putut face a fost sã dirijeze circulatia si sã vadã dacã constructorul a respectat regulile, si anume dacã a amplasat plãcutele cu “drum în lucru”.
Monika BACIU