Amãgiti cu promisiuni fãrã acoperire, pensionarilor mineri le-a ajuns cutitul la os. Ei iasã în stradã pentru a-si striga nemultumirile.  Circa 500 de pensionari mineri sunt asteptati sã participe, astãzi, începând cu ora 11:00 la un miting care va avea loc la Petrosani.
“În perioada 2-3 octombrie va avea loc o actiune de protest a pensionarilor mineri. Aceasta va avea loc pe ruta Piata Victoriei –  Casa de Culturã Petrosani, între orele 11:00-15:00. Motivul pentru care facem acest protest este nerespectarea Legii 192/2015 privind sporurile pentru grupele de muncã I si II”, a declarat Paul David, secretarul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului.
Actiunea de protest  se va desfãsura pe trotuar, astfel încât sã nu fie încurcatã circulatia rutierã. Totodatã, fostii mineri vor sã atragã atentia si asupra situatiei economice cu care se confruntã Valea Jiului.
“Informãm de asemenea cã protestul nostru vizeazã si atragerea atentiei guvernantilor asupra necesitãtii imperative de a identifica solutii rapide, concrete si eficiente pentru dezvoltarea economicã a Vãii Jiului si crearea de locuri de muncã, în mod special pentru tineri si pentru persoanele disponibilizate din sectorul minier care nu îndeplinesc conditiile de pensionare. Considerãm cã statul român, care a luat decizia restructurãrii sectorului minier si  energetic, concretizatã prin închiderea  capacitãtilor deproductie si disponibilizãri masive de personal, este dator si rãspunzãtor sã gãseascã solutii de naturã economicã si socialã pentru locuitorii acestei zone”, aratã un comunicat de presã al Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului.
Marti 3 octombrie 2017, de la ora 12,00 va avea loc un miting în fata Casei de Culturã a Sindicatelor din Petrosani.
Monika BACIU