Bani pentru transport ecologic

Consiliul Judetean Hunedoara alocã primãriei din municipiul Vulcan peste 800 de mii de lei, bani necesari pentru întocmirea proiectului tehnic si a studiului de fezabilitate a liniei de transport ecologic.
Proiectul Green Line Valea Jiului ar urma sã fie implementat cu fonduri europene, dacã va obtine finantarea, în toate cele sase localitãti ale Vãii Jiului. Astfel, pentru mijloacele de transport pot fi accesate pânã la 10 milioane de euro, iar ale 10 pentru infrastructurã. Depoul va fi la Vulcan, iar statiile de încãrcare la Petrila si Uricani. Pânã acum au fost luate în calcul mai multe tehnologii în domeniul transportului ecologic cum ar fi cea de la Siemens ori Volvo, constructori care produc mijloace de transport ecologice asa cum se cere în proiectul european si doreste Consiliul Judetean Hunedoara.
Proiectul „Linie verde de autobuze electrice între Petrila-Petrosani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani GREEN LINE VALEA JIULUI”, dacã va deveni realitate, ar trebui sã ofere servicii moderne de transport public în comun la preturi mici. Proiectul de anvergurã ar rezolva transportul între cele sase localitãti ale regiunii utilizând energia electricã, nepoluantã, în conditiile în care în acest moment serviciul este asigurat de o societate privatã si locuitorii regiunii nu au alte optiuni. Tot pentru acest proiect s-a mai fãcut o asociere între administratiile din Valea Jiului si CJ Hunedoara si pe programul de finantare 2007-2013.
Maximilian Gânju

Advertisements

Un comentariu la „Bani pentru transport ecologic

  • 24 septembrie 2017 la 19:02
    Permalink

    Consiliul Judetean Hunedoara PSD nu vrea sa asfalteze modernizeze drumurile judetene din Parang si Campu lui Neag – Valea de Pesti .

Comentariile sunt închise.